Openbaar Ministerie

20 februari 2004

Opsporing Verzocht: Handel in XTC

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.
In de uitzendingen van maandag 23 februari (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

De onderwerpen die worden behandeld:

Nijmegen Overval tankstation
Het Texaco tankstation aan de St. Annastraat in Nijmegen is ook s nachts open. En dus is het niet zo vreemd dat in de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 januari twee mannen binnenkomen. Maar dat wordt anders als één van hen bij de kassa zegt dit is een overval. Gelukkig zijn ze weer vastgelegd door de bewakingscamera. En helemaal mooi is dat één van de daders ook nog zijn muts omhoog trekt.

Gezocht
Deze week een gezochte uit het noorden des lands, want we zoeken deze week een man die in Noordwolde heeft gepind met een gestolen pinpas.

Den Haag - Handel in XTC
De Nationale Recherche is bezig met een onderzoek naar grootschalige XTC-handel. Dit naar aanleiding van de vondst van ruim 1 1/2 miljoen pillen in Nederland en Engeland, waarbij werd samengewerkt met de National Crime Squad. In dit onderzoek zijn vragen opgekomen, waarbij de hulp van de kijkers nodig is.

Sieraden
Herman, Francoise, Marise, Kris en Piet zijn de inscripties die in de deze week getoonde sieraden staan. De sieraden zijn bij een inbreker in beslag genomen. Hopelijk kijkt iemand die de sieraden herkent.

Zaandam Overval tankstation
De eerste man die op vrijdagochtend 6 februari tankstation Gulf aan De Weer in Zaandam binnenloopt heeft niet getankt, wil niets kopen en wil ook niet even de weg vragen. Hij is gewapend en wil geld.

Amsterdam Overval Pathé bioscoop
De medewerkers van de Pathé ArenA bioscoop in Amsterdam-Zuidoost haalden vorig jaar, net na kerst, opgelucht adem. De kerstdrukte was weer achter de rug. Zaterdagochtend 27 december begon dan ook rustig. Vanaf half tien s ochtends druppelen langzaam de eerste bezoekers weer binnen, waaronder een wat kalende man. En die komt niet voor de film!

Gezocht
Nogmaals tonen we u beelden van de gezochte man die in Noordwolde heeft gepind met een gestolen pinpas.

Malden Poging doodslag
De eerste trein tussen Nijmegen en Boxmeer vertrekt zaterdagochtend 31 januari rond kwart over zeven. Op tijd. Met een vaart van zon 110 kilometer raast de trein over het traject. Totdat de machinist plotseling iets op zich af ziet komen. Werk van vandalen of een bewuste actie?

Sieraden
Ook deze uitzending doen we een poging eigenaren terug te vinden van gestolen sieraden. Natuurlijk om hen blij te maken, maar ook om te achterhalen waar de opgepakte dieven hebben ingebroken.

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief van Opsporing Verzocht. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl.
Voor meer opsporingsberichten van politie en OM: www.opsporingsberichtgeving.nl.