Universiteit van Amsterdam

Het geweld op zwarte scholen

Maagdenhuis op Maandag


maandag 23 februari 17.30-18.00 uur

Het geweld op zwarte scholen drs. Bowen Paulle

Wat moeten we doen voor onze zwaar belaste zwarte scholen en de leerlingen die er niet kunnen functioneren? Hoe is het zover gekomen? En welke aanpak blijkt in andere landen te werken? In dit Kort bericht van het kennisfront presenteert drs. Bowen Paulle, gedragswetenschapper aan de UvA, een nieuwe visie op het geweld en de onrust op wat we nu zwarte scholen noemen. In zijn voordracht, die haaks staat op de mening van de meeste wetenschappers die nu het debat bepalen, zal hij de belangrijkste bevindingen van zijn onderzoek naar geweld op zwarte scholen uiteenzetten, en een aantal maatregelen voorstellen die daaruit voortvloeien.

Onder de titel Maagdenhuis op Maandag buigen topwetenschappers van de UvA en hun gasten zich over wat onlangs ontdekt, bedacht of uitgevonden is. Elke eerste maandag van de maand zijn er gesprekken onder leiding van rector magnificus prof. mr. Paul F. van der Heijden: De ronde tafel van de rector. De universiteitsprofessoren van de UvA treden de andere maandagen op als gastheer. Wekelijks verzorgen zij Kort bericht van het kennisfront.


Locatie: hal Maagdenhuis, Spui 21, Amsterdam,

Toegang vrij.

Zie voor het volledige programma: www.uva.nl

De academische plechtigheden vinden plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.