Ingezonden persbericht


Persbericht

16 februari 2004

Netsize voorspelt voor 2004 de doorbraak van nieuwe mobiele killer applicaties

~ Ring Back Tones halen binnen een jaar een penetratie van 10% in Europa ~

Netsize, marktleider in het aanbieden van mobiele producten en diensten voor business en entertainment, en onlangs uitgeroepen tot één van de snelst groeiende technologiebedrijven in Deloitte s Technology Fast 500, voorspelt de doorbraak van nieuwe mobiele killer applicaties, zoals de Ring Back Tones, Natural Language en andere innovatieve toepassingen.

Ring Back Tones zijn al zeer succesvol in Korea, één van de koplopers op de mobiele datamarkt. In plaats van de traditionele toon die bellers horen als ze iemand bellen, kunnen geregistreerde abonnees deze toon aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur. Op deze manier wordt de beller vermaakt met een leuke mop, mooie muziek of andere plezierige geluiden totdat de telefoon wordt opgenomen. Met Natural Language kunnen mobiele gebruikers diensten opvragen in hun eigen woorden en zo steeds de gewenste content in SMS of MMS formaat op hun mobiele telefoon ontvangen.

Op dit moment zijn dergelijke commerciële diensten in Europa nog weinig verspreid, maar Netsize verwacht hierin snel verandering. Zo voorspelt ze voor de Ring Back Tones binnen het jaar een penetratie van 10%. Daarnaast voorziet Netsize dat in 2005 de inkomsten uit Ring Back Tones en aanverwante diensten deze uit de reguliere downloads van ringtones zullen overtreffen.

Om ervoor te zorgen dat consumenten dergelijke multimediadiensten gebruiken, is het belangrijk dat mobiele operators deze aantrekkelijk maken en het aantal handelingen, om toegang te verkrijgen tot bepaalde content, reduceren. Bovendien levert Netsize samen met haar partners, volledige en complete producten en diensten, inclusief de technische infrastructuur en een catalogus met content. Hierdoor is Netsize uitgegroeid tot een one-stop-shop . Dit betekent dat haar klanten steeds met één partij te maken hebben voor de ontwikkeling en ondersteuning van hun mobiele activiteiten.

"Het personaliseren van je mobiele telefoon is een integraal onderdeel geworden van de mobiele cultuur," aldus Peter Egberts, Country Manager Netsize Nederland. "Dankzij de onlangs afgesloten samenwerkingsovereenkomsten met de twee belangrijkste Ring Back Tone leveranciers, hebben wij een sterke positie in deze markt. Ons uiteindelijke doel is om dit verder uit te breiden, zodat we onze status als preferred service provider voor alle mobiele netwerk operators door heel Europa kunnen bevestigen. Op dit moment is Netsize in 16 landen aanwezig en openen we nieuwe kantoren in de Verenigde Staten en China, twee zeer verschillende markten met een enorm potentieel!"

Tijdens het GSM World Congress 2004 dat van 23 tot en met 26 februari zal plaatsvinden in Cannes demonstreert Netsize haar nieuwste mobiele applicaties. Netsize is te vinden in Hal 3, standnummer H16. Op 24 februari spreekt Stanislas CHESNAIS, CEO van Netsize, over "The Power of Premium SMS".

(449 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Netsize
Met een omzet van meer dan 60 miljoen Euro in 2003, is Netsize Europees marktleider in het aanbieden van mobiele producten en diensten voor business en entertainment. Netsize ondersteunt bedrijven bij de implementatie hiervan, met als doel het vergroten van de omzet, het verhogen van de naamsbekendheid en het optimaliseren van de operationele efficiëntie.

Netsize biedt haar klanten directe netwerkverbindingen over diverse kanalen zoals SMS, MMS en WAP en revenue sharing-overeenkomsten met meer dan 50 mobiele operatoren in 16 Europese landen. Dankzij deze Europese structuur met lokale teams voor commerciële, technische, marketing en juridische ondersteuning, kunnen haar klanten en partners wereldwijd zaken doen. Netsize beschikt eveneens over een uitgebreide catalogus van mobiele applicaties en content, zoals logo's, foto's, ringtones en java games.

Reeds aanwezig in alle West-Europese landen met 13 filialen, opent Netsize momenteel onder andere kantoren in Centraal- en Oost-Europa (Hongarije, Tsjechië) en in Latijns-Amerika (Mexico, Chili).

Opgericht in 1998, heeft Netsize een 180-tal personeelsleden die meer dan 500 klanten bedienen.

Voor meer informatie surf naar www.netsize.com

Contact:

LEWIS, het ICT PR bureau:
Lilian van Tongerlo / Kim van Bokhoven
Tel: +31 (0) 40 235 46 00Fax: +31 (0) 40 235 46 01 Email: lilianv@lewispr.com
kimv@lewispr.comWeb site: www.lewispr.com

NETSIZE NEDERLAND
Ali Fenwick
Tel. + 31 (0)10 2663300 Fax: + 31 (0) 10 2663350
E-mail: afenwick@netsize.com Website: www.netsize.nl


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---