Rijksuniversiteit Groningen

016 - Biomade Meets Unmet Needs

Datum: 17 februari 2004

Biomade Technology, een Gronings wetenschappelijk instituut dat technologieën ontwikkelt op basis van kennis uit de universiteit, houdt zich bezig met twee zaken die volop in de belangstelling staan: nanotechnologie en het vermarkten van kennis als onderdeel van het innovatie proces.

Sinds 2000 kan Biomade Technology haar doelen realiseren dankzij publieke en private financiering. Op 28 november 2003 werd bekend dat de Nederlandse overheid het instituut met zeven miljoen euro steunt tot 2007. De middelen komen uit de BSIK (Besluit subsidies investeringen kennisinfrastructuur. Om de subsidie te krijgen heeft Biomade Technology een uitgebreide selectieprocedure succesvol doorlopen.

Dit heuglijke feit viert Biomade op 23 februari 2004 met een bijeenkomst getiteld: Biomade Meets Unmet Needs. De bijeenkomst vindt plaats in Martini Plaza , Groningen.

Innovatiegericht

De bijeenkomst is bedoeld om inzicht te geven in de ontwikkelingen bij Biomade Technology op technologisch en strategisch terrein. Nu de overheid middels de BSIK subsidie haar vertrouwen in Biomade heeft getoond, zal Biomade de markt opgaan met de door haar ontwikkelde technologieën. Maar hoe innovatiegericht is het bedrijfsleven in Nederland en hoeveel risico durft zij te nemen?

Programma

Maria van der Hoeven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, zal op de bijeenkomst aanwezig zijn om haar visie te geven op de rol die kennisleveranciers spelen in het innovatieproces. Een lezing van prof. Dany Jacobs is toegespitst op de huidige ontwikkelingen op het gebied van innovatie en het spanningsveld tussen risico's nemen met de kans op groot succes op langere termijn of op zeker spelen en de inkomsten waarborgen. Daarna wordt de strategie van een multinational toegelicht door dr. Jan Verloop en geeft Roland Lageveen de praktijk weer voor een high tech MKB bedrijf.

Noot voor de pers

Meer informatie: mw. R.E. Burggraaff, general manager Biomade Technology, tel. (050) 363 5246, fax (050) 363 4429, e-mail: buursema@biomade.nl

Zie ook: www.biomade.nl