Ingezonden persbericht


Persuitnodiging----persuitnodiging-----persuitnodiging

Dwingeloo, 17 februari 2004

Geachte heer, mevrouw,

Zoals u weet, besloot het Kabinet eind vorig jaar een subsidie van ¤ 52 miljoen aan het LOFAR-project toe te kennen. (zie www.lofar.nl).

Op maandag 23 februari a.s. zal deze toezegging worden vastgelegd in een contract tussen het Ministerie van OCW en ASTRON, als penvoerder van het LOFAR-consortium. Mevrouw M.J.A. van der Hoeven, minister van OCW, komt speciaal naar Dwingeloo om het contract persoonlijk te ondertekenen.

Daarnaast heeft ASTRON overeenstemming bereikt met IBM Research over de ontwikkeling van een "streaming super computer" gebaseerd op de Blue Gene/L architectuur. De samenwerking tussen IBM en ASTRON wordt eveneens bekrachtigd door de ondertekening van een contract diezelfde ochtend.

Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij deze, voor ICT en sterrenkundig Nederland, belangrijke momenten.

U wordt op maandag 23 februari a.s. om 09.00 uur verwacht bij ASTRON te Dwingeloo.

Programma
9.00 ontvangst van genodigden bij ASTRON, Oude Hoogeveensedijk 4, te Dwingeloo 9.30 ontvangst van mevrouw M.J.A. van der Hoeven, Minister van OCW 9.40 welkomstwoord door prof.dr. E.P.J. van den Heuvel, voorzitter bestuur ASTRON 9.50 toespraak van mevrouw M.J.A. van der Hoeven, Minister van OCW 10.00 ondertekening contract Ministerie van OCW en ASTRON als penvoerder van het LOFAR-consortium 10.05 uurpresentatie dr. W.R. Pulleyblank, Director of the Deep Computing Institute, IBM Research 10.15 uur ondertekening contract IBM en ASTRON
10.30 koffie
vanaf 10.30 gelegenheid tot het houden van interviews etc.

Kunt u uw komst per e-mail doorgeven aan Mark Bentum: bentum@astron.nl.

Met vriendelijke groet,

Prof.dr. H.R. Butcher
Algemeen Directeur ASTRON