CNV

Persuitnodiging: Presentatie CNV 10-puntenplan VPL

De kaders voor VUT en prepensioen in één keer afschaffen. Dat was met Prinsjesdag het voorstel van het kabinet. In het najaarsakkoord is overeengekomen dat sociale partners een goed alternatief bedenken. Het CNV is op zoek gegaan naar een stelsel met kenmerken van solidariteit tussen jong en oud, individueel maatwerk en dat ook nog als effect heeft dat de arbeidsparticipatie van ouderen wordt verhoogd. Wij noemen dit het 'CNV 10-puntenplan VPL'. Tijdens een persconferentie op maandag 23 februari van 12.00 tot 13.00 uur in het CNV-kantoor, Ravellaan 1 in Utrecht willen wij dit plan graag aan u presenteren.

Tijdens deze persconferentie met lunch zullen CNV-voorzitter Doekle Terpstra en Marco Kastelein, CNV-onderhandelaar in de werkgroep VPL van de STAR, het CNV 10-puntenplan voor Vut, Prepensioen en Levensloop toelichten. Ook zullen ze ingaan op de achtergronden van het STAR-overleg en de struikelblokken.
'Het is een heel lastig dossier, waarbij wij als CNV een aantal uitgangspunten hanteren. Essentieel voor ons is bijvoorbeeld dat het voor mensen in een snelslijtend beroep mogelijk moet blijven om vervroegd met pensioen te gaan. Tegelijkertijd vinden wij dat gezinnen in het zogenoemde spitsuur meer mogelijkheden moeten krijgen om zorg en werk te combineren. Wij hebben deze aspecten, en andere, in een plan samengevat.'

U bent van harte welkom. Voor een lunch wordt gezorgd. Ik hoor graag van tevoren of u aanwezig zult zijn.

Voor nadere informatie
Marjan Heuving, woordvoerder CNV

030 - 291 36 49/ 06 - 517 233 53

19 feb 04 14:29