Gemeente Purmerend

Vervanging verkeerslichten Gorslaan-Veenweidestraat

Verkeersregelautomaat tijdelijk buiten gebruik

De verkeersregelautomaat op het kruispunt van de Gorslaan en de Veenweidestraat heeft zijn beste tijd gehad. Daarom wordt hij vervangen. De voorbereidende werkzaamheden starten maandag 23 februari 2004. In die periode kunnen de wachttijden iets langer dan normaal zijn. Van 1 tot en met donderdag 4 maart (voorjaarsvakantie) is de automaat helemaal buiten gebruik. Vrijdag 5 maart is het nieuwe verkeerslicht weer in bedrijf.

Het voorbereidend werk bestaat uit het vervangen van de bekabeling en het zagen van goten voor nieuwe detectielussen. Dat betekent dat de bestaande detectielussen voor een deel zijn uitgeschakeld waardoor de wachttijden iets langer dan normaal kunnen zijn.

Met de aanleg van de nieuwe verkeerslichten wordt tegelijkertijd de busbaan ingekort en vervangen door een opstelvak voor reschtsafslaand verkeer. Dit levert voordeel op voor de fietser op de Gorslaan richting Jaagweg. Die krijgt niet meer tegelijkertijd groen licht met het verkeer dat rechtsaf de Weteringstraat inrijdt.