Ministerie van Defensie


---


---

foto: Boschman laat zich niet makkelijk op de knieën krijgen (Fabienne Wink-Bruijs)

Boschman zeker van deelname Olympische Spelen; Lourens mist laatste kans

23-2-2004 9:28:00

Sergeant Dick Boschman heeft zich zaterdag (21 februari) definitief geplaatst voor de Olympische Spelen in Athene. Tijdens de Worldcup Geweerschieten in het Thaise Bangkok toonde de luchtgeweerschutter van de Koninklijke Landmacht vormbehoud met uiteindelijk een vijfde plaats. Boschman voldoet hiermee ruimschoots aan de eis van NOC*NSF; een plaats bij de eerste 24 was toereikend.

Vandaag (23 februari) neemt Boschman in Bangkok deel aan kwalificaties voor de discipline kleinkaliber geweer. Ook hiervoor zal hij proberen een Olympisch startbewijs in de wacht te slepen. De schietinstructeur van Defensie wil zich na de Olympische Spelen van 2004 meer op deze discipline gaan toeleggen.

Virginia Lourens
Taekwondoka Virginia Lourens neemt definitief niet deel aan de Olympische Spelen. Het Europese Olympische kwalificatietoernooi dit weekend in Bakoe, Azerbeidjan, was haar laatste mogelijkheid zich te kwalificeren. De eerste luitenant van de Koninklijke Landmacht werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Ondanks dat Lourens geruime tijd op voorsprong stond, wist haar Duitse tegenstandster Sandra Nitschke (bronswinnares van het laatste EK) met 8-6 te winnen.