Gemeente Tilburg

19-2-2004
Netwerk Breedband Tilburg officieel geopend
Tilburgse instellingen beschikken over netwerk voor de toekomst

Op donderdag 19 februari is het netwerk van Breedband Tilburg officieel in gebruik genomen. Elf instellingen*, verenigd in de Stichting Breedband Inkoopcombinatie Tilburg, zijn op het netwerk aangesloten met in totaal 120 locaties.

Tijdens een feestelijk programma werd kort teruggekeken op de ontwikkelingen waardoor het netwerk tot stand was gekomen. Het vizier was echter vooral op de toekomst gericht. Zo was ICT Trendwatcher Rob Creemers uitgenodigd om zijn visie op de genetwerkte samenleving te geven. Wethouder van Economie Hans Janssen toonde zich verheugd met het netwerk in Tilburg en concludeerde dat ICT een belangrijke vestigingsfactor voor bedrijven is geworden. Met een breedbandnetwerk biedt Tilburg ondernemers een toekomstvast netwerk: de huidige technologische ontwikkelingen zijn gebaseerd op de mogelijkheden van glasvezel.

De sectoren Zorg, Onderwijs en Wonen, allen aangesloten op het netwerk, gingen eveneens in op hun ambities voor de toekomst en het aandeel dat breedband in deze ambities heeft.

Netwerk geregistreerd bij OPTA
Het Tilburgse breedbandnetwerk is geregistreerd bij OPTA, wat de openheid en de toegankelijkheid van het netwerk benadrukt. De Stichting Breedband Inkoopcombinatie Tilburg was aanvankelijk een initiatief van een aantal non-profitorganisaties uit Tilburg, maar inmiddels staat Breedband Tilburg open voor iedere instelling of bedrijf met een vestiging in Tilburg en omstreken.


---------------------------------


* Het betreft de volgende instellingen: CZ Groep, Dr. Bernhard Verbeeten Instituut,
Gemeente Tilburg, Openbare Bibliotheek Tilburg, St. Elizabeth ziekenhuis, Stichting de Wever, Stichting Educatie en Beroepsonderwijs, TweeSteden ziekenhuis, Universiteit van Tilburg, Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs en WonenBreburg.