Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht 23-02-2004 - Persberichten district Rijn & Venen

Aanrijding met alcohol op

WOERDEN Een 26-jarige inwoner van De Bilt is zondagavond rond 18.35 uur aangehouden nadat hij een aanrijding veroorzaakte op de Rozenstraat. Getuigen zagen hoe de man tegen een geparkeerde auto botste. Toen men de man hierop aansprak, liep hij door en reed vervolgens weg. De politie werd gewaarschuwd en het kenteken van de auto werd doorgegeven. Op basis hiervan kon de man even later in zijn woning worden aangehouden. De man ontkende gereden te hebben en rook naar alcohol. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij de blaastest weigerde. Zijn rijbewijs is hiervoor ingevorderd en er is proces verbaal opgemaakt.

Auto in weiland

ABCOUDE Twee Amsterdammers van 20 en 17 jaar zijn zondagavond rond 23.00 uur licht gewond geraakt nadat zij met hun auto van de weg raakten. Met de 20-jarige achter het stuur reed het tweetal over de Voetangelweg toen zij door onbekende oorzaak van de weg raakten, over een sloot gelanceerd werden en op hun zijkant in het weiland tot stilstand kwamen. Het lukte hen op eigen gelegenheid uit de auto te komen en naar het ziekenhuis te gaan. Daar werden zij behandeld voor enkele lichte verwondingen.

Alcoholcontrole

MONTFOORT Op de Willeskop heeft de politie zondagavond tussen 21.15 en 22.45 uur gecontroleerd op alcohol in het verkeer. Bij 83 automobilisten werd een blaastest afgenomen. Een persoon werd aangehouden omdat hij teveel gedronken had (hoeveelheid niet bekend).

Op de Lange Kerkstraat gaf zondagochtend rond 02.40 uur een 56-jarige bestuurder uit Montfoort door zijn rijgedrag aanleiding voor een controle. Uit de blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar zijn uitslag bekend werd (390 ug/l). Er is proces verbaal tegen de man opgemaakt.