Gemeente Zaanstad

Gratis PC´s voor minima

maandag 23 februari 2004

Vandaag, maandag 23 februari 2004, overhandigt wethouder H.J. Egberts (sociale zaken) de eerste van in totaal 425 pc´s aan een Zaandamse uitkeringsgerechtigde. De wethouder heeft twee zaken op het oog met het verstrekken van de computers. Allereerst bieden de pc´s minima de mogelijkheid om te reïntegreren op de arbeidsmarkt. Daarnaast wil Harm Jan Egberts voorkomen dat de opgroeiende kinderen van ouders met een bijstandsuitkering een ´digitale achterstand´ oplopen omdat er thuis geen pc is.
Het project van Sociale Zaken van de gemeente Zaanstad richt zich op cliënten die alleen voor de opvoeding van hun kinderen staan en inmiddels minimaal drie maanden een bijstandsuitkering hebben. Deelnemers aan het project hebben kinderen in de leeftijd 5-18 jaar zijn en de aanvrager van een gratis pc moet al bezig zijn of binnenkort gaan starten met een traject op weg naar betaald werk. Het project is eenmalig en loopt van 23 februari tot en met half april 2004. De deelnemers ontvangen een gratis computer van circa twee jaar oud, die voorzien is van een printer, een intern modem, boxen en besturingssoftware Windows 98 of Windows 2000. De internetaansluiting verloopt in principe via de telefoonlijn. Ter introductie ontvangen de deelnemers eenmalig een tegemoetkoming van 60,- in de telefoonkosten. Bovendien krijgen de deelnemers aan het project een gratis cursus van vijf dagdelen waarin ze leren om te gaan met de computer, internet en e-mail. De computers worden thuis afgeleverd en geïnstalleerd door de firma Flection bv.
Het project past prima in de visie van het College van B&W. Harm Jan Egberts: "We moeten alles op alles zetten om Zaanse minima terug te krijgen op de arbeidsmarkt. En zonder computer en ´computer skills´ maak je tegenwoordig weinig kans. Alle reden dus voor deze groep mensen een extra investering te doen. Daarnaast hebben opgroeiende kinderen eenvoudigweg een computer nodig op school. Voor mensen met een bijstandsuitkering is dat echter vaak een te grote aanschaf."

Door op onderstaande links te klikken kunt u overig nieuws uit de regio vinden.

http://zaanstreek.webregio.nl
www.nhd.nl
www.rtvnh.nl