Het Nederlandse Rode Kruis

23 februari 2004
Rode Kruis biedt steun aan weduwen en weduwnaars

W. (69) deed een beroep op De Weerklank, een samenwerkingsverband tussen het Rode Kruis en andere maatschappelijke organisaties in Culemborg. De Weerklank biedt hulp bij rouwverwerking.

Een luisterend oor kan veel voor mensen betekenen

"Eind april 2001 zat ik in een heel diepe put. Het was toen anderhalf jaar geleden dat mijn man plotseling was overleden. In twaalf dagen tijd is mijn hele leven toen totaal veranderd. Nadat alles op materieel vlak was geregeld, vielen de stilte en gemis als een kleed over mij heen. Ik vroeg me af of het leven nog wel zin had. Mijn dochter gaf mij tot tweemaal toe een folder van De Weerklank. Och, dacht ik, zou het mij helpen?

Lichtpuntjes
Door de gesprekken met de weduwe die mij bezocht, kwamen langzaamaan weer lichtpuntjes in mijn leven. Ik begon naar de rand van de put te kruipen, wisselend omhoog en weer omlaag. Over je gemis en verdriet spreken met iemand die het zelf ondervonden heeft, is heel heilzaam. Het waren voor mij bezoeken die niet vaak genoeg konden plaatsvinden.

Herinnering
Het gemis en verdriet blijven en zullen nooit overgaan, maar het leven samen met mijn man is een mooie herinnering geworden, die me nooit wordt afgenomen. Met een bezoek aan zijn graf hebben mijn begeleidster en ik het jaar afgesloten."

Meer informatie:

* Maak deze activiteit mogelijk! Doneer aan het Rode Kruis
* Zelf meehelpen? Kijk eens onder vrijwilliger worden of in de