Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Unieke natuurlijke bosspeelplaats voor Geuzenveld-Slotermeer

"De openbare ruimte is één van de sterke punten van ons stadsdeel, daar investeren we graag in. We zijn een groen, ondernemend én speels stadsdeel. Dat bewijst deze natuurlijke bosspeelplaats voor kinderen."

Dit zei Tys de Ruijter, portefeuillehouder Natuur en Milieu van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer, afgelopen donderdag tijdens de opening van deze speelplaats in het Eendrachtspark.

Hij benadrukte dat de bosspeelplaats past in de stedelijke vernieuwing in Geuzenveld. "Hier ziet u letterlijk dat we naast sloop/nieuwbouw ook investeren, in de natuur en in de mens. De vele jongeren in het stadsdeel krijgen er speelruimte bij en het park krijgt een opknapbeurt."

Op stapel
Onlangs werd in het Eendrachtspark een vernieuwd fietspad geopend. Op stapel staat nog een natuurdeel met onder meer ecologische oevers. Is dat achter de rug dan heeft Geuzenveld-Slotermeer er weer een prachtig park bij.

De Ruijter: "Het is een park waar recreatie en natuur hand in hand gaan. Vooral op deze plek is spelen in het groen heel goed mogelijk."

Uniek
De avontuurlijke bosspeelplaats is uniek voor Geuzenveld-Slotermeer. Bijzonder is ook dat scholieren van de Timotheüsschool en 't Koggeschip nauw betrokken waren bij het ontwerp van de bosspeelplaats, dat bestaat uit natuurlijke speeltoestellen.

Contact:
Bert Jansen