Lankhorst Public Relations

Corsica en Bretagne

ICN

Vrijgegeven voor publicatie
Nijmegen, 23 februari 2004

Nieuw in serie Capitool Reisgidsen

Corsica en Bretagne

Het zijn misschien wel de meest ruige, eigenzinnige Franse vakantieregio's die Capitool in kaart brengt in haar twee nieuwe uitgaven: Corsica en Bretagne. Liefhebbers van grillige kusten, weerbarstige natuur en een trotse volksaard kunnen hun hart ophalen met deze kleurrijk geïllustreerde, informatieve reisgidsen. Ze zijn vanaf eind februari 2004 te koop in boekwinkels en bij internetboekhandels.

De nieuwe reisgidsen Corsica en Bretagne zijn samengesteld volgens de vertrouwde Capitool-formule. Korte, aanstekelijke teksten over historie, cultuur en bezienswaardigheden, overzichtelijk behandeld van streek tot streek. Uiteraard doorspekt met pakkende kleurenfoto's en opengewerkte, informatieve illustraties. Handige reistips, praktische adviezen en actuele adreslijsten maken deze stevige, `reisbestendige' Capitool-gidsen compleet.

Corsica
Wie het eiland Corsica voor de Franse zuidkust, nadert wordt onthaald met de kruidige geur van de maquis, een lage, stekelige struik die de grillige kustlijn bedekt. Gelijk daarachter verheffen zich machtige toppen van het ruige hooggebergte. De nieuwe Capitoolgids Corsica schildert in woord en beeld hoeveel dit groene Middellandse zee-eiland de avontuurlijke vakantieganger te bieden heeft: adembenemende kliffen, hagelwitte stranden met prachtige duiklocaties, maar ook eeuwenoude steden als Bastia, Calvi en Corte. Het groene binnenland met z'n imponerende bergkammen en onstuimig kolkende beken, maken van Corsica een waar wandelparadijs. Lange afstandwandelaars vinden in de gids een omschrijving van de pittige 140 km lange, 15 etappes tellende GR 20 (Grande Randonnée). Het stoere Corsicaanse landschap weerspiegelt zich in de onverzettelijke aard van haar bewoners, die sinds de Romeinse tijd al strijden voor onafhankelijkheid. Ze lijken zich nu, uit praktische overwegingen, te hebben neergelegd bij hun Franse nationaliteit. Napoleon werd er geboren, en wordt nog steeds uitgebreid vereerd in zijn geboorteplaats Ajaccio. Capitool toont alle hotspots.

Bretagne
Van de ommuurde Middeleeuwse stad St. Malo en het eilandstadje Mont St. Michel in het noorden, tot de eeuwenoude menhirs en de Loire-monding in het zuiden telt Bretagne bijna 2900 km kustlijn. Indrukwekkende krijtrotsen, reusachtige roze granietpartijen, steile kliffen, maar ook moerassige baaien en heerlijk lange zandstranden; de Capitool Reisgids Bretagne beschrijft het uitgebreid. Deze meest westelijke punt van Frankrijk wordt al sinds de oudheid verdeeld in de op visserij gerichte kuststreek, aangeduid met de Keltische naam Armor (land van de zee) en het binnenland; Argoat (land van het bos). Capitool belicht de ongekend rijke geschiedenis en de mystieke Bretonse cultuur met z'n eigen taal, traditionele doedelzakmuziek, mysterieuze legendes, sierlijke klederdracht met torenhoge kanten mutsen, intrigerende processies (Pardons) en de Keltische feesten (Fest-noz). Bovendien wijst zij de weg door prachtige Bretonse steden als Brest, Rennes, Dinan en Vannes met hun vaak gevaarlijk scheefgezakte vakwerkhuizen.

Titel Capitool Corsica Uitgever Van Reemst/Unieboek BV ISBN 90 410 3363 7
Prijs EUR 21,90
Verschijnt februari 2004

Titel Capitool Bretagne Uitgever Van Reemst/Unieboek BV ISBN 90 410 3361 0
Prijs EUR 23,90
Verschijnt februari 2004

0401

Noot aan de redactie (