Politie Hollands Midden
Datum: 23 februari 2004

(


Sassenheim Inbraak woning

Op vrijdag 20 februari tussen 20.15 uur en 20.25 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Oude Vaartweg. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van openwrikken van een kantelraam. Weggenomen werden een drietal schilderijen en een drietal beeldjes. Ook werd een espressoapparaat weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.


Noordwijkerhout Mishandeling

Op zaterdag 21 februari omstreeks 16.35 uur werd er een 18-jarige man uit Noordwijk op de Victoriberg mishandeld door een onbekend persoon. De man uit Noordwijk fietste over de Victoriberg toen hij langs een man fietste die hevig stond te schreeuwen. Hierop ontstond een woordenwisseling waardoor het slachtoffer in zijn gezicht werd geslagen. Hij liep hierdoor letsel op aan zijn oog en neus. De politie stelt een onderzoek in.


Noordwijkerhout Inbraak woning

Op zaterdag 21 februari tussen 20.05 uur en 22.15 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Dr. Nolenslaan. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van openbreken van een raam. Weggenomen werd geld en een GSM.


Noordwijk Eenzijdige aanrijding / onder invloed

Zag de politie op zaterdag 21 februari omstreeks 20.50 uur op de Herenweg een voertuig op de in aanbouw zijnde rotonde staan. De 58-jarige bestuurder uit Katwijk bleek onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 535 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur.


Katwijk Alcoholcontrole

Op zaterdag 21 februari tussen 00.00 uur en 01.00 uur werden op de locatie Wassenaarseweg en Provincialeweg een tweetal voertuigen gecontroleerd. Een 47-jarige bestuurder uit Noordwijk had een uitslag van 295 ug/l (limiet 220 ug/L). Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur. Een 41-jarige man uit Heemstede had een uitslag van 260 ug/l (limiet 220 ug/l). Ook hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.


Oegstgeest Alcoholcontrole

Op zondag 22 februari tussen 18.50 uur en 21.40 uur heeft de politie op de Rijnzichtweg en Abtspoelweg een alcoholcontrole gehouden. Eer werden 55 passanten gecontroleerd waarbij een 34-jarige bestuurder uit Leiden teveel had gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 405 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.


Noordwijkerhout Onder invloed

Op maandag 23 februari omstreeks 00.20 uur controleerde de politie op de Duinschooten een 47-jarige man uit Noordwijkerhout. Hij bleek onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 675 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.


Sassenheim/Noordwijkerhout/Noordwijk/Voorhout Alcoholcontroles

De politie heeft in verband met de carnavalviering op alcohol gecontroleerd. Op de Gooweg en Delfweg in Noordwijkerhout, de Hoofdstraat in Sassenheim en de Beeklaan in Noordwijk heeft de politie in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 februari in totaal 817 blaastesten afgenomen. In dertien gevallen bleken bestuurders te veel te hebben gedronken. Een 20-jarige snorfietser uit Noordwijk (815 ug/l) en een 26-jarige automobilist uit Noordwijkerhout (755 ug/l) hadden zelfs zo veel gedronken dat ze beide het rijbewijs moesten inleveren. Dit gebeurt bij een ademalcoholgehalte boven de 570 ug/l. Een 49-jarige Automobilist uit Jedlnia Letnisko (Pl) blies 645 ug/l. In overleg met de officier van justitie moest hij een boete betalen van 600 euro.

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 februari heef de politie in de Bollenstreek 477 blaastesten afgenomen. Gecontroleerd werd op de Gooweg, Delfweg en Victoriberg (Noordwijkerhout), de 's Gravendamseweg (Voorhout) en op de Warmonderweg (Sassenheim). Deze nacht bleken 11 bestuurders met te veel alcohol op te rijden. Drie van hen hadden een ademalcoholgehalte boven de 570 ug/l; een 23-jarige man uit Rijnsburg (645 ug/l), een 43-jarige man uit Sassenheim (625 ug/l) en een 28-jarige man uit Sassenheim (990 ug/l).


Noordwijkerhout Toezicht bij carnavalviering

De politie heeft in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 februari toezicht gehouden bij de carnavalviering in de Schelft.
Tijdens het feest heeft de politie bij een multicultureel centrum aan de Maandagsewetering drie jongeren aangehouden. Een 16-jarige jongen uit Noordwijkerhout werd er van verdacht dat hij tijdens de carnavalsfestiviteiten in het centrum een 17-jarige jongen uit Noordwijk neersloeg. De Noordwijker moest zich in het LUMC aan zijn hoofdwond laten behandelen. Een 18-jarige en een 19-jarige jongen uit Noordwijk bemoeiden zich buiten met deze aanhouding. Zij sloegen en schopten ondermeer de aangehouden verdachte. Beiden werden daarop door de agenten voor openlijke geweldpleging aangehouden. De verdachten zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld. Pesterijen over en weer vormden vermoedelijk de aanleiding voor het geweld. De politie doet nader onderzoek.
Verder kreeg een 37-jarige man uit Katwijk proces-verbaal omdat hij zijn auto pal voor de hoofdingang had geparkeerd. Ook kreeg een 17-jarige Noordwijker proces-verbaal voor belediging. Hij zat achterop een scooter die surveillerende agenten tot vier keer toe op een rotonde bij de Maandagsewetering passeerde en daarbij zijn middelvinger opstak.
Bikers van de politie hebben tijdens de viering toezicht gehouden in de omgeving van de Schelft. Hierbij zijn geen vernielingen geconstateerd op de ruit van een bushokje na.


Leiden Twee rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft dit weekend twee rijbewijzen ingevorderd. Een 41-jarige man uit Leiden reed op 22 februari rond 23.30 uur over de Gooimeerlaan toen de politie hem staande hield voor een alcoholcontrole Het ademalacoholgehalkte bleek 655 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. Een 22-jarige man uit Almere reed zonder verlichting en trok zo de aandacht van agenten. Het ademalcoholgehalte bleek 595 ug/l. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd


Leiden Aanhouding verdachte mishandeling

Op zaterdag 21 februari omstreeks 01.15 uur werd een 21-jarige man uit Leiden aangehouden ter zake mishandeling van een 20-jarige man uit Voorschoten. Beide mannen waren in een horecagelegenheid aan de Lange Scheistraat toen de verdachte het slachtoffer in het gezicht sloeg. Het slachtoffer liep letsel op aan het hoofd.


Leiden Aanrijding / rijden onder invloed

Op zaterdag 21 februari omstreeks 03.20 uur reed een 33-jarige bestuurder uit Leiderdorp over de Langegracht toen hij tegen een geparkeerd staand voertuig reed. Bestuurder bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 555 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.


Leiden Onenigheid in het verkeer

Op zaterdag 21 februari omstreeks 19.35 uur reed een 32-jarige man uit Oegstgeest over de Willem de Zwijgerlaan toen hij voorsorteerde om linksaf de Ijsselmeerlaan in te rijden. Een achter hem rijdende bestuurder claxonneerde meerdere malen. De man bleef achter de man uit Oegstgeest rijden. Beide stopte op de Akerwerf toen het slachtoffer vroeg wat er nu eigenlijk aan de hand was. Dit liep uit op een worsteling waardoor de man uit Oegstgeest letsel opliep aan zijn gezicht. Hierop is de verdachte weggereden. De politie stelt een onderzoek in.


Leiden - Auto tegen lichtmast

Een 23-jarige automobilist uit Leiden reed op maandag 23 februari rond 02.30 uur op de
Dr. Lelylaan tegen een lichtmast. In een flauwe bocht reed hij rechtdoor de middenberm in en kwam tot stilstand tegen de lichtmast. De man werd met nek- en borstletsel overgebracht naar het LUMC. De brandweer knipte het dak van de auto om de man uit de auto te kunnen halen.


Leiden - Automobilist rijdt onder invloed tegen voetgangersverkeerslicht

Een 42-jarige automobilist uit Leiderdorp reed op maandag 23 februari rond 04.35 uur tegen een voetgangersverkeerslicht aan de Ir. Driessenstraat. De man reed vanaf de Hooigracht de straat in en hield zijn auto daarbij niet op de weg. Agenten constateerden drankgebruik bij de man en hielden hem aan. De ademanalyse was 830 ug/l. ( limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Voorschoten 5 auto's in de brand

Op zaterdag 21 februari omstreeks 00.50 uur kreeg de politie melding van een auto in de brand op de Witte de Withlaan. Bleek dat de brand was overgeslagen naar vier andere voertuigen. Door de enorme brandhaard werd de achterzijde van een flat beschadigd door hoogopslaande vlammen. De flat werd ontruimd en de bewoners werden ondergebracht in het bejaardencentrum 't Hoflandhuys. Nadat de brand was geblust en de voertuigen waren afgesleept kon een ieder weer omstreeks 02.00 uur naar huis. Niemand raakte gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de brand.


Voorschoten Rijden onder invloed

Op de Brahmslaan controleerde de politie op zaterdag 21 februari omstreeks 00.40 uur een 41-jarige bestuurder uit Voorschoten. Hij bleek onder invloed te zijn. De uitslag was 530 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.


Alpen aan den Rijn 3x rijden onder invloed

Op zaterdag 21 februari tussen 23.10 uur en 04.20 uur controleerde de politie op diverse locaties bestuurders voor het rijden onder invloed. Een 23-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn had een uitslag van 500 ug/l (limiet 220 ug/l). Een 29-jarige bestuurder uit Zwammerdam had een uitslag 365 ug/l (limiet 220 ug/l). Een 28-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn had een uitslag van 520 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen alle bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt en kregen allen een rijverbod.
Op zondag 22 februari omstreeks 04.20 uur controleerde de politie een 27-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn. Hij bleek onder invloed te zijn. De uitslag was 570 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.


Rijpwetering Eenzijdige aanrijding / rijden onder invloed

Op zondag 22 februari omstreeks 06.55 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Provincialeweg N445 in de richting van Leiden. Omdat de bestuurder zijn voertuig niet onder controle had raakte hij van de weg en kwam aan de linkerzijde tussen de bossages tot stilstand. De 23-jarige bestuurder uit Oegstgeest bleek onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 555 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.


Ter Aar Auto te water

Op vrijdag 20 februari omstreeks 21.10 uur reed een 21-jarige bestuurder uit Leiden over de Geerweg. De bestuurder raakte met zijn rechtervoorwiel in de berm. Hij wilde zijn voertuig corrigeren waardoor hij over de weg schoot en via een terreinhek in de links gelegen sloot belandde. De bestuurder kon zelfstandig uit zijn voertuig komen.


Roelofarendsveen Te hard rijden en onder invloed

De politie heeft op zondag 22 februari omstreeks 04.00 uur een 40-jarige automobilist uit Capelle aan den Ijssel aangehouden. Agenten zagen kort daarvoor de bestuurder met ongeveer 150 km/u rijden over de Rijksweg A4 in de richting van Den Haag. Ter hoogte van Roelarendsveen werd hij voor een staande gehouden. De bestuurder bleek onder invloed te rijden van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat van 245 ug/l, de limiet is 220. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt.


Gouda - Ongeval met carnavalswagen

Een 16 of 17-jarige jongen uit Reeuwijk liep op zondag 22 februari rond 17.00 uur hoofdletsel op nadat zijn hoofd het spoorwegviaduct over de Goverwellesingel raakte. Hij werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Ter plaatse verleende de brandweer en personeel van de traumahelikopter eerste hulp. De jongen was met nog zes jongeren op een praalwagen met daarop een gebouwd huisje onderweg van Montfoort naar Gouda. In Montfoort had men deelgenomen aan een carnavalsoptocht. De praalwagen werd getrokken door een tractor bestuurd door een 47-jarige man uit Waddinxveen. De praalwagen kon onder het viaduct door. Wat er tijdens het passeren van het spoorwegviaduct is misgegaan is niet duidelijk. Dit wordt door de politie onderzocht.

Gouda - Politie houdt verdachte van steekpartij aan
De politie hield op maandag 23 februari rond 04.00 uur aan de Derde Kade een 48-jarige bewoonster van die Kade aan. De vrouw wordt er van verdacht haar buurman, leeftijd niet bekend, met een mes te hebben gestoken. De man liep diverse steekwonden op en is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend. De politie stelt daar vandaag een onderzoek naar in.


Gouda Aanrijding met gewonde

Op vrijdag 20 februari omstreeks 19.50 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Fluwelensingel met de Goejanverwelledijk. Een 42-jarige fietser uit Gouda reed over de Fluwelensingel toen hij door rood licht reed op de kruising. Hierdoor kwam hij in aanrijding met een voor hem van rechts komende 30-jarige bestuurder van een voertuig uit Gouda die over de Goejanverwelledijk reed. De fietster is met hoofdletsel overgebracht naar het Groenehartziekenuis.


Gouda Straatroof

Op zaterdag 21 februari omstreeks 10.30 uur liep een 18-jarige vrouw uit Gouda, al telefonerend met haar vriend over de Stoofsteeg. Plotseling werd zij van achteren benaderd door twee personen op een scooter. Een van hen griste haar telefoon uit haar hand waardoor zij tegen haar vriend viel. Hierop reden de twee weg.


Nieuwerkerk aan den Ijssel Dronken scooterrijder belandt in het water

Op zaterdag 21 februari omstreeks 02.40 uur zag de politie een 24-jarige bestuurder van een scooter uit Capelle aan den IJssel uit het water komen van de Ringvaartlaan. Bleek de man onderkoeld te zijn en tevens een botbreuk te hebben aan zijn arm. Hij werd overgebracht naar het Groenehartziekenhuis te Gouda. Bleek de bestuurder onder invloed te zijn. Van hem werd een bloedproef afgenomen. De uitslag wordt afgewacht.


Nieuwerkerk aan den Ijssel Aanrijding met marktkraam / rijden onder invloed

Op vrijdag 20 februari omstreeks 13.40 uur kreeg de politie de melding dat een bestuurder van een voertuig op het Raadhuisplein tegen een marktkraam was gereden en vervolgens weggereden was. Na een korte zoektocht in de omgeving werd de 50-jarige bestuurder uit Nieuwerkerk aangetroffen op de Van Beethovenlaan. Bleek de bestuurder onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 810 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur.


Nieuwerkerk aan den Ijssel Aanhoudingen - gestolen auto

De politie heeft op zaterdag 21 februari omstreeks 02.10 uur drie Gouwenaren van 16,18 en 22 jaar aangehouden. Agenten hadden kort voor de aanhouding zes personen in de auto zien zitten op het terrein van tankstation Maatveld, langs de A20. Hierop werd het kenteken na getrokken waaruit bleek dat de auto gestolen was en gesignaleerd stond. Hierop hebben de agenten de auto gevolgd in de richting van Rotterdam en een stopteken gegeven. De bestuurder negeerde het teken en ging ervandoor. Bij de afslag Capelle aan den Ijssel verliet de bestuurder de rijksweg en reed onder aan de afrit door het rode licht. Op de Capelseweg en de Hoofdweg reed hij eveneens door het rode licht. De achtervolging ging verder via de Oostelengte, Europalaan, Vrijheidslaan en de Dorpstraat. Net over de gele brug stopte het voertuig waarna de inzittenden er rennend vandoor gingen. Met assistentie van de politie uit het district Rijn- en Veenstreek en de politie Rotterdam-Rijnmond werden drie inzittenden aangehouden. Twee verstopten zich in de bossages langs de Ringvaartlaan. De derde verdachte had zich, nadat hij eerst in een sloot was gesprongen, in een tuin van een woning aan het Sterremos verstopt. Pas toen een politiehond werd ingezet kwam de verdachte, de 22-jarige, tevoorschijn. In de omgeving werd nog gezocht naar de drie andere verdachten. Deze wisten echter te ontkomen. De auto was op maandagavond 16 februari weggenomen vanaf een terrein aan de Brittenburg in Gouda. De drie Gouwenaren zijn in verzekeringgesteld. De politie doet verder onderzoek.


Waddinxveen 2x rijden onder invloed

Op zaterdag 21 en zondag 22 februari werden een tweetal bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. Een 55-jarige man uit Waddinxveen reed op de Kanaaldijk. Zijn uitslag was 300 ug/l (limiet 220 ug/l). Een 69-jarige man uit Waddinxveen reed op de Groensvoorde. Zijn uitslag was 270 ug/l (limiet 220 ug/l). Beiden kregen proces-verbaal en een rijverbod.


Lekkerkerk Rijden onder invloed

Op zondag 22 februari omstreeks 02.30 uur controleerde de politie een 41-jarige bestuurder uit Lekkerkerk. Hij bleek onder invloed te verkeren. De uitslag was 375 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij reeg proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --