Gemeente Ede

Belastingen 2004

BELASTINGEN - aanslagen 2004

De aanslagen gemeentelijke belastingen zijn verstuurd. Eigenaren van een onroerende zaak, krijgen met deze aanslag verschillende heffingen over het afgelopen jaar. De meeste tarieven van de heffingen stijgen dit jaar met het inflatiepercentage, met uitzondering van de rioolrechten.

Wie krijgt deze aanslag?
Iedereen die eigenaar is, of gebruik maakt van een onroerende zaak in Ede, krijgt een aanslag. Onroerende zaken zijn bijvoorbeeld gebouwde eigendommen, zoals een woning of een bedrijfspand. Ook een pand in aanbouw of een stuk grond is een onroerende zaak. Heeft u een hond? Dan kunt u ook een aanslag verwachten.

Wie ontvangt later in het jaar een aanslag?
Als u eerder een bezwaarschrift heeft ingediend en u heeft daarop nog geen antwoord gekregen, krijgt u voorlopig nog geen aanslag voor de heffing waartegen u bezwaar maakte. De computer blokkeert dit namelijk automatisch, zodat u de aanslag later in het jaar ontvangt.

Wat als u een nieuwe woning hebt gebouwd of uw woning wordt verbouwd? In dat geval moeten wij per 1 januari 2004 voor uw woning een nieuwe waarde bepalen. De aanslagen onroerende zaakbelastingen (ozb) worden berekend op basis van die waarde. Zolang wij deze waarde nog niet bepaald hebben, kunnen we dus geen aanslagen ozb opleggen. Alle betrokken percelen zijn inmiddels op de foto gezet om te kunnen beoordelen wat de stand van de bouw was op 1 januari 2004. In de loop van dit jaar krijgt u dan van ons een beschikking, met de nieuwe waarde en de aanslagen ozb.

Welke heffingen vindt u op de aanslag?
Op het aanslagbiljet vindt u de volgende belastingsoorten:
* Onroerende zaakbelastingen;

* Rioolrechten;

* Afvalstoffenheffing;

* Hondenbelasting.

Meer informatie over deze belastingen vindt u in het boekje.

Zijn de tarieven gestegen?
De stijging van de meeste tarieven is dit jaar beperkt gebleven tot het inflatiepercentage van 1,67%. Voor rioolrechten gaat u echter wel meer betalen. Dit komt onder andere door nieuwe aanleg van riolering in het buitengebied, maatregelen voor het afkoppelen van regenwater van gemengde riolering en toekomstig grootschalige rioolvervangingen in het stedelijk gebied.

Hoe kunt u betalen?
U kunt zowel met acceptgiros als met automatische incasso betalen. Als u met acceptgiros betaalt, dan mag u in vier keer betalen. Heeft u een machtiging voor automatische incasso afgegeven, dan wordt het bedrag in tien maanden van uw rekening afgeschreven. Het reactieformulier bij de aanslag kunt u gebruiken om een nieuwe machtiging naar ons te sturen.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over dit onderwerp, dan kunt u bellen met de afdeling Belastingen, telefoonnummer (0318) 68 04 16. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Bijgewerkt op: 21 februari 2004