Gemeente Ede

Toekomst Ede-Oost

MASTERPLAN EDE-OOST - Kadernota

Maar hieronder uw keuze:

* Toekomst Ede-Oost

* Ontwikkeling

* Meepraten?

* Kadernota (pdf-bestand)

Foto: Wethouder Rob Spiegelenberg
Wethouder Rob Spiegelenberg

Nieuwe toekomst voor Ede-Oost

Zoals u misschien weet denkt de gemeente al een aantal jaar na over het gebied rondom het station Ede-Wageningen. Toen we midden jaren '90 hoorden dat de hogesnelheidslijn over het spoor Utrecht-Arnhem zou gaan rijden, wilden we dat niet zo maar laten gebeuren.

We vroegen Den Haag om een tunnel voor de trein, omdat de overlast voor Ede anders te groot zou zijn. In eerste instantie leek Den Haag wel te voelen voor dit idee.
Uiteindelijk ketste het toch af en koos men voor benutting van het bestaande spoor. Na een motie van de toenmalige minister Pronk mochten we wel een alternatief plan ontwikkelen. Daar zijn we nu mee bezig. En omdat er in het gebied rondom het station wel meer dingen staan te gebeuren, denk bijvoorbeeld aan het vrijkomen van de kazerneterreinen, heeft de gemeenteraad besloten dat er één groot plan moet komen voor alle ontwikkelingen. Met de gemeenteraad hebben we nagedacht over die ontwikkelingen én over de stappen die we moeten nemen. Op de volgende internetpagina's vertel ik u daar graag meer over.

Met vriendelijke groet,
Rob Spiegelenberg
(Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling)
Bijgewerkt op: 19 februari 2004