UPC NEDERLAND

Kabelbedrijf UPC komt met goedkoop internetproduct

chello: 'gratis' internet bestaat niet

Amsterdam, 23 februari 2004 - Als reactie op de huidige misleidende 'gratis' aanbiedingen komen kabelbedrijf UPC en internetprovider chello vandaag met 'chello starter' een nieuw internetproduct voor een vast, maar zeer laag bedrag per maand (EUR 14,95) zonder verborgen kosten.

'Gratis internet bestaat niet, al wordt dat nog steeds gesuggereerd. Als een internetprovider geen maandbedrag in rekening brengt, dan betaal je voor een moeilijk te controleren tijdsduur of voor telefoontikken. Een gezin met opgroeiende kinderen is dan gauw enkele tientjes per maand kwijt', stelt Gene Musselman, algemeen directeur UPC Nederland. Hij reageert hiermee op een van de laatste ontwikkelingen op de internetmarkt. 'Met chello starter wordt breedband internet voor bijna iedere portemonnee bereikbaar, waarbij internetters die nog met een inbelverbinding werken stapsgewijs aan breedband internet kunnen wennen', aldus Musselman.

Sinds vorig jaar zijn er in Nederland voor het eerst meer internetters met een breedbandaansluiting dan met een 'ouderwetse' dial-up aansluiting. Toch hebben nog veel mensen een langzame inbelverbinding, terwijl hun internetgebruik toeneemt. Speciaal voor die groep ontwikkelde internetprovider chello een nieuw, gunstig geprijsd instapproduct. chello starter biedt zorgeloos internetten via de kabel tegen een vast bedrag per maand. De aansluiting is bovendien twee keer zo snel als een ISDN-verbinding.

Kwaliteit

De onduidelijkheid op de internetmarkt over pakketten en prijzen neemt toe. UPC en chello willen de consument houvast bieden met vijf producten op maat - chello starter, chello entry, chello light, chello classic en chello plus -tegen een vaste prijs per maand. Musselman: 'In alle segmenten willen we een aantrekkelijk en duidelijk product bieden zonder verborgen kosten.'

Bijzonderheden chello starter

Download snelheid : 128 Kbps Upload snelheid : 64 Kbps Datalimiet : 250 MB Overschrijding datalimiet : snelheidsbeperking tot einde van maand E-mail : 1 adres, 5 aliassen Homepage : nee Netwerk : UPC Prijs : EUR 14,95 per maand Modemgebruik : gratis Modemborg : EUR 25,-

UPC Nederland

UPC Nederland is een dochteronderneming van UGC Europe, Inc. en onderdeel van haar UPC Broadband divisie. Met zo'n 2,3 miljoen klanten is UPC Nederland de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige communicatienetwerken.

chello broadband

chello broadband is de toonaangevende Europese provider van breedbandinternet via de kabel en heeft meer dan 750.000 klanten in tien Europese landen. Voor een vaste prijs en zonder telefoonkosten verzorgt chello 'always on' breedbandinternetdiensten, die snelle en eenvoudige toegang tot vele soorten amusement en informatie bieden. Bovendien bieden de chello portals in de talen van de diverse landen zorgvuldig geselecteerde lokale, nationale en internationale breedbandcontent. chello broadband is een dochteronderneming van UGC Europe, Inc. en maakt deel uit van de chellomedia-divisie.

= = =

Noot aan de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

UPC Nederland Afdeling Communications & Public Policy Ronald van der Aart T 020 775 57 71 M 06 21 89 82 75

UPC N.V.

23 feb 04 11:29