Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 februari 2004

Aanrijding, onder invloed

Auto op de kop, bestuurster onder invloed even later aangehouden

Hengelo

Maandagmorgen 23 februari om ongeveer 01.05 uur wordt doorgegeven dat op de Wegtersweg in Hengelo een auto op de kop licht. Op het wegdek van de Wegtersweg wordt even later door de politiemensen inderdaad een auto op de kop aangetroffen. Op dat moment is niemand meer bij de auto en wordt gekeken op het woonadres van de tenaamgestelde. Hier wordt een 32 jr. Hengelose gevonden die direct verklaard te hebben gereden en de aanrijding te hebben gehad. Zij heeft rijdende over de Wegtersweg de auto niet onder controle gehad en ze raakte daarbij een betonnen paal waardoor de auto op de kop terecht kwam. Zij heeft daarop de auto verlaten en is naar huis gelopen. Alcoholgebruik bleek en aan het bureau wees de ademanalyse 1.4 promille uit. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-022448)

Aanhouding na mishandeling

Man aangehouden die vrouw trapt en slaat. Aanleiding ?

Oldenzaal

Zondagavond 22 februari omstreeks 19.40 uur zien surveillerende politiemensen dat op de Markt in Oldenzaal een vrouw door een man wordt getrapt en geslagen. Op het moment dat de politiemensen deze man aanspreken en willen aanhouden gaat hij er vandoor maar na een sprint van ongeveer 300 meter kan hij, een 22 jr. Hengeloer, op de Kerkstraat worden vastgepakt en daarna worden overgebracht naar het bureau. De vrouw, een 32 jr. Hengelose, die getrapt en geslagen was, is ook naar het bureau gegaan om aangifte te doen. Een en ander heeft waarschijnlijk te maken met wat problemen die de twee in het verleden met elkaar hebben gehad. Hij is in verzekering gesteld en voor verder verhoor opgesloten. In de loop van de maandag de 23e is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-022370)

Aanhoudingen na vernielingen

Vier personen op aanwijzen van een getuige aangehouden na plegen van aantal vernielingen

Hengelo

Maandagmorgen 23 februari om ongeveer 04.05 uur wordt door een getuige doorgegeven dat zij had gezien dat een groepje van vier personen verantwoordelijk was geweest voor het vernielen van een ruit van een pand aan de Molenstraat in Hengelo. De groep liep in de richting van het Station. Op het Stationsplein werden de vier door de getuige aangewezen en op dat moment werd door de politiemensen gezien dat een van de vier tegen een busabri trapte. Door de getuige was tevens nog gezien dat door de vier een aantal fietsen die voor de Stationshal stonden, waren vernield. Gezien werd dat met name een van deze fietsen behoorlijk schade had opgelopen. Hierop werden de vier personen, Hengeloers van 20, 23 en 31 jaar en een Hengelose van 19 jaar, aangehouden. Aan het bureau zijn ze voor de rest van de nacht en voor verder verhoor opgesloten. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-022466)

Aanrijding met letsel

Automobilist tegen boom, gewond naar ziekenhuis

Westerhaar

Zondagmiddag 22 februari om ongeveer 13.00 uur werd een aanrijding gemeld op de Vroomshoopseweg in Westerhaar. Blijk dat een 21 jr. automobilist uit Den Ham tegen een boom tot stilstand was gekomen. Hij had gereden uit de richting Vroomshoop en was op onverklaarbare reden op de linkerweghelft beland. Hier heeft hij een scherpe stuurcorrectie uitgevoerd, de macht over het stuur verloren en is tegen een boom tot stilstand gekomen. Met onbekend letsel is de 21 jr. door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De brandweer was nog ter plaatse omdat in eerste instantie sprake was van een beknelling. Zij hoefde echter niet in actie te komen. (bps: 04-022281)

Aanrijding met letsel

Motorbestuurder gaat na inhaalmanoeuvre onderuit en moet naar het ziekenhuis

Holten

Een 23 jr. bestuurder van een motor uit Holten reed zondagmiddag 22 februari om ongeveer 15.15 uur over de Markeloseweg in zijn woonplaats. Hij wilde een voor hem rijdende auto inhalen, maar had een en ander verkeerd ingeschat. Hierdoor moest hij vol in de remmen en ging daarbij onderuit. Met onbekend letsel is hij met een ambulance naar het ziekenhuis in Almelo overgebracht. (bps: 04-022303)

Aanhouding i.v.m. diverse zaken

Man aangehouden na plegen diverse mishandelingen en vernielingen

Almelo

Zaterdagavond de 21e februari, gedurende de nacht van 21 op 22 en op de zondagochtend de 22e februari, werden door een 49 jr. Almeloer diverse bedreigingen, mishandelingen en vernielingen gepleegd ten opzichte van verschillende personen. Naar aanleiding van een groot aantal meldingen werd een onderzoekje gestart en werd aan het begin van de zondagavond de 22e, met toestemming van de officier van justitie, de 49 jr. aangehouden, aan het bureau in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. Mishandelingen waren gepleegd aan de Zwaluwenstraat, de Mezenstraat en de Violierstraat in Almelo. Vernielingen aan de Zwaluwenstraat. Wat er zich heeft afgespeeld en waarom, is op dit moment nog geheel onduidelijk. Diverse mensen moeten nog aangifte doen of worden gehoord. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-022309)

Schuren afgebrand

Kortsluiting veroorzaakt brand, twee schuurtjes en een schutting afgebrand.

Vroomshoop

Zondagavond 22 februari om ongeveer 19.15 uur werd gemeld dat achter een woning aan de Korhoensingel in Vroomshoop een schuurtje in brand stond. Bleek zo te zijn en de brandweer kon ook niet meer voorkomen dat een schuurtje van de buren en een schutting van ongeveer 5 meter ook in vlammen opging. Kortsluiting is zo goed als zeker oorzaak van de brand. Schadebedrag is niet bekend. (bps: 04-022369)

Alcoholcontrole

Op twee locaties werden 438 automobilisten gecontroleerd, 8 hadden te veel gedronken.

Enschede

Zondagavond 22 februari werd op een tweetal locaties in Enschede een alcoholcontrole gehouden. Van 19 tot 21.15 uur werd dit gedaan op de Weerseloseweg in Enschede en van 22 tot 01.00 uur op de Oldenzaalsestraat, ook in Enschede. Op de Weerseloseweg werden 140 bestuurders gecontroleerd en bleken drie een te hoog promillage in hun bloed te hebben. Een 50 jr. Enschedeer blies 0.75 promille en heeft een transactie gekregen van 220 euro, een 27 jr. Hengeloer krijgt via justitie een transactie aangeboden voor 1.25 promille en een 37 jr. man uit Oldenzaal blies 1 promille, hij krijgt een proces-verbaal in verband met recidive. Op de Oldenzaalsestraat hadden van de 298 gecontroleerde bestuurders er vijf te veel gedronken. Zij krijgen alle vijf van justitie een transactievoorstel thuisgestuurd. Een 44 jr. Gronauer blies 0,9 , een 53 jr. Enschedeer 0.7, een 37 jr. bestuurder uit Melick blies 0.98, evenzoveel als een 27 jr. Lossenaar en een 34 jr. automobilist uit Enschede, sloot de rij met 0.85 promille. (bps: 04-022397)

Aanhouding na mishandeling

Vrouw mishandeld andere vrouw en kan na verhoor blijven omdat ze nog 33 dagen "mag" zitten

Enschede

Zondagmiddag 22 februari wordt om ongeveer 15.35 uur doorgegeven dat op de Wicher Nijkampstraat twee vrouwen moeilijkheden met elkaar hadden gehad. Blijkt dat een 50 jr. Enschedese door een 33 jr. plaatsgenote is geslagen. Ze waren elkaar op straat tegen gekomen en de jongste van de twee was zonder enige aanleiding beginnen te schelden. Toen de 50 jr. haar vertelde dat ze daar mee moest ophouden, ging het schelden over in slaan Tot twee keer toe werd de 50 jr. op haar gezicht geslagen. De 33 jr. werd aangehouden en aan het bureau afgehoord. Ze bekende de mishandeling. Aan het bureau bleek dat ze nog 33 dagen gevangenisstraf had open staan. Hiervoor is ze opnieuw aangehouden en opgesloten. (bps: 04-022302)

Openbare schennis

Op klaarlichte dag wordt schennis gepleegd, politie zoekt getuigen

Enschede

Zondag 22 februari geeft een 21 jr. Almelose door dat zij omstreeks 11.45 uur die morgen op de Kottendijk in Enschede was geconfronteerd met een schennispleger. Zij was komen lopen vanuit het centrum van Enschede en een man op een fiets was haar achterop gekomen. Ter hoogte van de Taxicentrale op de Kottendijk zag ze dat de man zijn geslachtsdeel uit zijn broek hield en zich zelf aan het bevredigen was. Zij rende daarop weg en belde bij een van de woningen aan. Hij ging er daarop op zijn fiets vandoor. Het gaat om een man van ongeveer 25 jaar, ongeveer 1 m 70 lang, tenger postuur en hij was gekleed in een zwart bomberjack met een witte capuchon. Hij had bruin haar in een zogenaamd pispotkapsel, kort afgeknipt boven oren en achterhoofd. Hij reed op een donkere fiets. De politie wil graag in contact komen met getuigen die wellicht iets van het voorval hebben gezien of met mensen die iets over de dader kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met Bel M 088-7000 . (bps: 04-022276)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --