Politie Zuid-Holland-Zuid

22/02 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

23-02-2004 - Persberichten District II

TWEE CONTROLEACTIES PROEFTUIN ALBLASSERWAARD/VIJFHEERENLANDEN HARDINXVELD-GIESSENDAM/GORINCHEM Bij een controle van een drietal prostitutie-inrichtingen op vrijdagavond 20 februari in Gorinchem, zijn twee illegaal in Nederland verblijvende vrouwen aangehouden. Een 34-jarige vrouw uit Estland en een 25-jarige vrouw uit Bulgarije waren werkzaam bij een prostitutie-inrichting aan de Molenstraat. De 34-jarige is inmiddels weer op vrije voeten, de 25-jarige is in hechtenis genomen, in afwachting van haar uitzetting. In totaal werden 12 vrouwen gecontroleerd.

Een grote controle brom- en snorfietsverkeer en ingaand verkeer diezelfde nacht in Hardinxveld-Giessendam heeft twee messen opgeleverd. Daarnaast zijn er 28 bekeuringen uitgeschreven. Hieronder waren bekeuringen voor wildplassen, voor het nuttigen van alcohol op straat en bekeuringen voor onnodig lawaai maken. Eén scooterrijder kon met een aantal bekeuringen ter waarde van ongeveer 250 huiswaarts keren. Een 18-jarige Hardinxvelder werd aangehouden nadat hij een agent beledigde. Hij is in verzekering gesteld. Het was een rustige nacht in Hardinxveld-Giessendam, vermoedelijk door de massale (preventieve) aanwezigheid van politiemensen in het centrum. In totaal waren 22 politiemensen betrokken bij de actie. Zij hebben gedurende de nacht ook ondersteuning geleverd bij het tegengaan van uitgaansoverlast in Sliedrecht toen dat nodig was.

POLITIEBUREAU VERNIELD: TWEE MANNEN AANGEHOUDEN MEERKERK- Twee mannen zijn aangehouden. Op vrijdagavond 20 februari hoorde een politieman vanuit het bureau aan de Burgemeester Sloblaan glasgerinkel. Hij sprintte naar de voordeur en zag twee mannen onder invloed van alcohol voor het bureau staan. Eén van de mannen schreeuwde naar de agent dat hij zijn bekeuring moest intrekken. Dit was de reden waarom de mannen de ruit van de toegangsdeur vernielden, de deurbel kapotmaakten en de elektrische bedrading naar buiten hadden getrokken. De agent haalde de mannen het bureau in en kreeg assistentie van collegas. Hierop konden beide verdachten, een 24-jarige man uit Hoogblokland en een 33-jarige man uit Arkel, worden aangehouden.

PAARDEN OP HOL: TWEE GEWONDEN
MEERKERK- Twee personen zijn gewond geraakt tijdens een ritje met hun paarden. Op zaterdagmorgen 21 februari reed een 78-jarige man uit Meerkerk met zijn wagen met daarvoor twee trekpaarden over de Burgemeester Sloblaan. Achterin de wagen zat zijn 75-jarige echtgenote. Op de kruising met de Prinses Marijke Laan stapte een paard naar rechts uit. Het wiel kwam achter een paaltje en de kar werd omgetrokken. De man werd gelanceerd en kwam op zijn hoofd terecht. Hij werd met hoofdwondjes en een gekneusde elleboog overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn echtgenote werd achteruit de kar gelanceerd en brak haar arm. Ook raakte haar linkerschouder uit de kom. De vrouw werd, nadat zij was behandeld door een bedrijfshulpverlener tevens per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Ook was er materiële schade: een lantaarnpaal was afgebroken en twee paaltjes stonden scheef. De paarden waren inmiddels op hol geslagen. Op een terrein van een heibedrijf kwamen zij tot stilstand. De paarden zijn inmiddels bij kennissen van het echtpaar opgevangen.

RIJBEWIJS KWIJT
NIEUWLAND- Een 21-jarige man uit Asperen moest zijn rijbewijs inleveren. De man reed in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 februari over de Zijlkade. Hij bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man was enkele weken ervoor voor hetzelfde vergrijp aangehouden. Hij is zijn rijbewijs daarom voorlopig kwijt. HOOGBLOKLAND- In de nacht van zaterdag op zondag 22 februari werd een 39-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden. De vrouw had veel te veel gedronken om nog te kunnen rijden. De vrouw moest haar rijbewijs inleveren.

BEDREIGD
PAPENDRECHT- Een 32-jarige man uit Papendrecht is bedreigd toen hij op zaterdag 21 februari winkelde in een supermarkt aan de Brederodelaan. Een man botste tegen het slachtoffer op. Het slachtoffer zei hier wat van. Vervolgens wachtte de botster het slachtoffer op bij de kassa. Terwijl zijn maatje het slachtoffer vasthield aan zijn benen bedreigde de verdachte de 32-jarige met een mes. Hierna vertrok het tweetal. Het slachtoffer deed aangifte.

GEWOND
ALBLASSERDAM- Een fietser (leeftijd en woonplaats onbekend) is gewond geraakt tijdens een aanrijding. Hij fietste in de nacht van zaterdag op zondag 22 februari over de kruising van de Dam met de Havenstraat en verleende geen voorrang aan een automobilist. Hierdoor botste de automobilist op de fietser. De fietser werd met een lichte hersenschudding en enkele schaafwonden overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. De automobilist (leeftijd en woonplaats onbekend) bleef ongedeerd.

BOB-CAMPAGNE
LEERDAM- De Bob-campagne is op zaterdag 22 februari in Leerdam gelanceerd. De gemeente, politie, 3VO, Horeca Nederland en Horeca Leerdam startte deze campagne op de kruising Kerkstraat-Fonteinstraat. Een bestuurster van de gemeente moest de eerste blaasproef afleggen. Zij blies de P van Prima en werd hierna gekroond tot Miss Bob 2004. In de binnenstad, winkelcentrum Noord en het Europaplein werd tekst en uitleg over de Bob-campagne gegeven. Tevens werd aan het winkelend publiek foldermateriaal, stickers e.d. bedrukt met Bob uitgedeeld. 80 mensen legden een blaastest af.

GEVAAR OP DE WEG
GORINCHEM-De politie heeft het rijbewijs van een 64-jarige man uit Meerkerk ingevorderd. De man reed op zaterdagavond 21 februari over de A27. Een alerte beveiligingsmedewerker zag de man slingerend rijden en is hem gevolgd tot een tankstation. Hier probeerde man te tanken maar dit lukte moeilijk. De politie nam een blaastest af. De man bleek niet teveel gedronken te hebben. De politie reed voor de zekerheid toch achter de man aan toen hij zijn weg vervolgde. Hij slingerde over de weg, nam de vluchtstrook mee en reed gevaarlijk. Hierop werd de man staande gehouden. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen. Toen de politie zijn auto controleerde, trof zij een radarverklikker aan. Deze is in beslag genomen.

VECHTPARTIJ- DRIE PERSONEN AANGEHOUDEN
OUD-ALBLAS- In een horecagelegenheid aan de Koningin Wilhelminalaan is een vechtpartij geweest. Een groep jongeren kreeg ruzie met elkaar. Een 17-jarige jongen uit Papendrecht raakte daarbij betrokken en werd om onbekende redenen geslagen. Hij liep een gat in zijn hoofd en een gebroken pink op. De jongen werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie hield 3 jongens later op de avond aan in hun woning en in het dorp. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Papendrecht, een 19-jarige jongen uit Papendrecht en een 18-jarige jongen uit Papendrecht.