Politie Zuid-Holland-Zuid

22/02 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-02-2004 - Persberichten District I

7 JONGEREN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op vrijdag 20 februari 7 jongens aangehouden op verdenking van inbraken in garages. De politie ontving vanaf september 2003 enkele meldingen van inbraken in garageboxen aan het van Neurenburgpad. Diverse garages zouden verschillende malen bezocht zijn. Uit de garageboxen werden onder andere kratten frisdrank gestolen. Naar aanleiding van een aangifte in februari 2004 is op vrijdag 20 februari zoeking verricht in de woningen van de verdachten. Een deel van de buit werd hier teruggevonden. De 7 jongeren, variërend in leeftijd van 12 tot 15 jaar en allen afkomstig uit Dordrecht, werden meegenomen naar het politiebureau.

Verzoek tot aangifte
De politie verzoekt de personen bij wie tevens in de garagebox aan het van Neurenburgpad is ingebroken, zich binnen niet te lange tijd te melden bij de politie. De politie kan dan de aangiften van eventuele overige gedupeerden opnemen. Dit kan op het plaatselijke politiebureau.

INBREKER AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Een 19-jarige inbreker is aangehouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag 21 februari werd ingebroken bij een school aan het van Karnebeekpad. Er was geprobeerd een ruit in te slaan. Hierna heeft de verdachte het raam weten te openen en een pc gestolen. De politie verrichte onderzoek in de school. Op dat moment kwam een man met een bebloed gezicht de school binnenlopen. Hij werd aangehouden op verdenking van inbraak. De man werd overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten.

BELEDIGING PARKEERCONTROLEUR
DORDRECHT- Een 40-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Hij ontving op vrijdagmiddag 20 februari een bekeuring omdat hij te weinig geld in de parkeermeter had gegooid op de Boogjes. De man werd kwaad op de vrouw die de bekeuring uitschreef. Hij riep grove beledigingen naar de vrouw. Ook sloeg hij met gebalde vuisten tegen zijn auto. Vervolgens reed de man snel weg. Op de Spuiboulevard kwam de parkeercontroleur de man weer tegen. Hij zei met haar baas te willen spreken. De man kreeg de chef van de parkeercontroleur te spreken maar werd tevens aangehouden.

DRONKEN
ZWIJNDRECHT- Een 58-jarige man uit Zwijndrecht is aangehouden. De man reed op zaterdagmiddag 21 februari tegen een auto op de Mozartlaan. Deze auto liep vermoedelijk lichte materiele schade op. De man reed echter door. De politie trof de man even later op de middag aan op het Ooievaarplein. Hij bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

BRAND
DORDRECHT- In een woning aan de Nieuwkerkstraat is brand uitgebroken. Op zaterdagavond 21 februari zag een getuige rook uit het pand komen. Er bleek brand in de slaapkamer te zijn ontstaan. De brandweer ging ter plaatse en bluste de brand. Er was niemand in het pand aanwezig. Oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting in de printer van de computer. Heel de woning heeft rookschade opgelopen.

DIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 15-jarige jongen uit Dordrecht is aangehouden. Op zaterdagavond 21 februari zag de politie drie jongeren op bromfietsen rijden op het Scheffersplein. Een jongen viel van zijn bromfiets. Hierop controleerde de politie de bromfiets. Deze bleek zojuist gestolen te zijn. Hierop werd de jongen aangehouden en ingesloten. De politie vond tevens een andere gestolen bromfiets op het Scheffersplein. Deze bestuurder was ervan door gegaan.

ALCOHOL

* ZWIJNDRECHT-Een 29-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Hij reed op zaterdagavond 21 februari over de P Zeemanstraat en bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

* Op dezelfde avond werd een 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden omdat hij teveel gedronken had om nog te kunnen rijden. Dit was op de Officiersvliet. De man kreeg een rijverbod van 5 uur.

* DORDRECHT- Een 34-jarige man uit Dordrecht werd aangehouden op de Korte Breestraat. Hij moest een blaastest ondergaan in de nacht van zaterdag op zondag 22 februari en blies ver boven de streep. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.

* Een 29-jarige man uit Zwijndrecht werd aangehouden op de Spuiweg. Hij blies in de nacht van zaterdag op zondag 22 februari tevens ver boven de streep. Het was niet de eerste keer dat de man voor dit vergrijp was aangehouden. De man moet zijn rijbewijs inleveren.

BEROOFD
DORDRECHT- Een 20-jarige man uit Dordrecht is beroofd. De man liep in de nacht van zaterdag op zondag 22 februari met zijn telefoon in zijn handen op de Kloostertuin. Plotseling sprong een man uit de bosjes. Hij rukte de telefoon uit handen van het slachtoffer en rende in de richting van de Steegoversloot. Het slachtoffer deed aangifte.

DRONKEN IN ZIEKENHUIS
DORDRECHT- Een 57-jarige man uit Dordrecht is aangehouden in het Albert Schweitzerziekenhuis locatie Dordwijk. De man werd in de nacht van zaterdag op zondag 22 februari afgezet door een taxi. De man zei gevallen te zijn en wilde zo snel mogelijk geholpen worden. Hij deelde aan paar klappen uit aan een arts toen dit niet meteen mogelijk was. Toen de politie binnenkwam, pakte hij een waterkoeler op en ging daarmee gooien. Ook bleek hij plantenbakken te hebben vernield. De ruit van de balie was even daarvoor gesneuveld. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

AANGEHOUDEN NA VERNIELING
DORDRECHT- Een 20-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Een getuige meldde dat er vernielingen werd gepleegd in en om de Chico Mendesring. Een bushokje, een reclamezuil en een lantaarnpaal waren vernield. De twee verdachten zou zijn weggefietst. De politie kwam de wijk in en zag een man hard wegfietsen toen hij de politie zag. Na een achtervolging kon hij worden aangehouden op de Merbau. Dit was in de nacht van zaterdag op zondag 22 februari. De andere verdachte werd niet meer aangetroffen.