Politie Zuid-Holland-Zuid

22/02 Weekend Hoeksche Waard

23-02-2004 - Persberichten District III

BESTUURDER AANGEHOUDEN
OUD-BEIJERLAND- Een 25-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden. Hij botste op vrijdagavond 20 februari op de auto van een 37-jarige man uit Oud-Beijerland. Deze man maakte op de Abel Tasmanstraat een stop voor een tegemoetkomende lijnbus die de bocht door moest. De 25-jarige ging er na de botsing met hoge snelheid vandoor. De auto van de 37-jarige raakte beschadigd. Hij raakte niet gewond. Wel werd zijn 9-jarige zoontje met pijn in zijn buik, nek en benen per ambulance overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam. Het jongetje mocht s avonds weer naar huis. De politie ging op zoek naar de doorrijder en trof hem dezelfde avond nog aan voor zijn woning. De man moest een blaastest ondergaan. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

VERKEERSCONTROLE
STRIJEN- De politie heeft op vrijdagmiddag 20 februari op diverse locaties een verkeerscontrole gehouden. Er werden 385 voertuigen gecontroleerd. 41 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de veiligheidsgordel niet droegen. 8 bestuurders werden bekeurd wegens het overschrijden van de maximumsnelheid. Tevens kreeg 1 bromfietser een boete omdat hij geen geldig certificaat had.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

* OUD-BEIJERLAND- Een 24-jarige man is aangehouden. Hij reed op vrijdagavond 20 februari over de Beneden-Oostdijk. De man bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

* Op zaterdagmorgen 21 februari kreeg de politie de melding dat een man dronken zou rijden op de Zoomwijcklaan. De politie liet de man een blaastest ondergaan. Hij blies ver boven de streep. Bovendien bleek de man al in het bezit van een rij-ontzegging. Hierop werd hij aangehouden.

* NUMANSDORP- Op de Groenweg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 februari een 32-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij blies ver boven de streep. De man was al eerder aangehouden voor dit vergrijp. Ook deze man is zijn rijbewijs voorlopig kwijt.

VANDALISME
OUD-BEIJERLAND- Vier jongens zijn aangehouden. De jongens gooiden op vrijdagavond 20 februari steentjes tegen de rolluiken van een woning aan de Zinkweg. De jongens deden dit vaker. De rolluiken liepen schade op. De bewoner ging de jongens deze keer achterna en wist één van de jongens in de kraag te vatten. Uiteindelijk zijn alle vier de jongens door de politie aangehouden op de Admiraal de Ruijterstraat. De twee 15-jarige jongens en twee 16-jarige jongens, allen afkomstig uit Oud-Beijerland moesten mee naar het politiebureau.