Ministerie van Defensie


---


---

foto: Bram Som, atleet en sergeant bij de Koninklijke Landmacht (Fabienne Bruijs)

Bram Som Nederlands indoorkampioen op 400 meter in Gent

23-2-2004 11:12:00

Sergeant Bram Som heeft zaterdag (21 februari) tijdens het Nationaal Indoorkampioenschap te Gent verrassend de 400 meter gewonnen in een aansprekende tijd van 47.73 sec. Hij was hiermee 1/100 seconde sneller dan de winnaar van vorig jaar, Robert Lathouwers. Ook sergeant der eerste klasse René Mabelis, net als Som werkzaam bij de Koninklijke Landmacht, wist beslag te leggen op een medaille; hij won brons in een tijd van 49.02 sec.

Som is specialist op de 800 meter en werd op deze afstand door het NOC*NSF al genomineerd voor de Spelen van Athene, maar moet nog vormbehoud tonen in een outdoorwedstrijd. Deze 400 meter wedstrijd gebruikte hij als extra trainingsprikkel in zijn voorbereiding. De internetredacteur van de sectie communicatie van 11 Luchtmobiele Brigade reageerde verheugd op zijn zege. "Ik ben zeer blij met deze Nederlandse titel. Het geeft goed vertrouwen voor het komende Wereldkampioenschap."

Som zal in het eerste weekend van maart starten op de 800 meter tijdens het WK Indooratletiek in de nieuwe arena te Boedapest, Hongarije. Eerder won de atleet de 800 meter in de strijd om de Europese Indoor Cup voor landenteams in een tijd van 1.48.79. Daarmee zal het indoorcircuit worden afgesloten en het outdoorcircuit van start gaan.