Politie Amsterdam-Amstelland

Arrestatieteam houdt overvallers aan
23-2-2004. Zaterdagmiddag hield het arrestatieteam in twee verschillende woningen twee mannen aan die ervan worden verdacht zaterdagochtend rond halfdrie een taxichauffeur in de Rustenburgerstraat te hebben overvallen. De daders hadden zich voorgedaan als klant en ontpopten zich later tot overvallers. Onder bedreiging van een vuurwapen moest de taxi-chauffeur geld afgeven. Tijdens het onderzoek werd in een van de woningen een vuurwapen aangetroffen.

---

Jongen zwaargewond bij steekpartij
23-2-2004. Vrijdagavond rond elf uur is een 15-jarige jongen zwaargewond geraakt in een eetgelegenheid in de Kinkerstraat. De jongen werd meerdere malen gestoken bij een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. Hij is opgenomen in een ziekenhuis en verkeert buiten levensgevaar. De politie arresteerde vijf jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar. Later meldden zich nog twee knapen. Drie van hen zitten nog vast.
Controles Wet arbeid vreemdelingen
23-2-2004. Vorige week heeft er in Amsterdam-Oost een controle naar illegaal werkende vreemdelingen plaatsgevonden. Politie, arbeidsinspectie, sociale dienst, belastingdienst en UWV controleerden in totaal 48 bedrijven. Van de 150 gecontroleerde werknemers bleken er 18 illegaal aan het werk te zijn. Zij zijn overgedragen aan de vreemdelingendienst.
Ook in Amsterdam-West vonden controles plaats op illegale vreemdelingen. In totaal werden acht vreemdelingen aangetroffen die zonder tewerkstellingsvergunning arbeid verrichtten. De vreemdelingen zullen na te zijn gehoord worden uitgezet. De arbeidsinspectie zal na verder onderzoek proces-verbaal opmaken tegen de opdrachtgevers. Hoogzwangere vrouw terecht

23-2-2004. De hoogzwangere 18-jarige Emilie Bebey is in Frankrijk gevonden. Zij blijkt daar te zijn bevallen van een dochter. Afgelopen donderdag werd er aangifte gedaan van haar vermissing.
---

Nieuwe vragen schietincident Venserpolder

23-2-2004. De recherche van wijkteam Flierbosdreef is nog steeds volop bezig met het onderzoek naar de schietpartij waarbij de 32-jarige Elvis Hans dodelijk werd getroffen. Het fatale incident vond plaats op 16 augustus 2002 op de Agatha Christiesingel (Venserpolder).

Op 26 januari besteedde 'Opsporing Verzocht' aandacht aan het onderzoek. Een week na de uitzending werd gemeld dat er geen reacties waren binnengekomen. Inmiddels hebben zich verschillende getuigen gemeld.
Het rechercheteam heeft echter nog twee specifieke vragen: Wie kan er meer vertellen over de inzittenden van de grijskleurige Audi die is weggereden van de plaats van het schietincident? Wie heeft die nacht rond de plaats van de schietpartij een groene Renault Megane gezien?
De hoofdofficier van justitie van het parket Amsterdam heeft in deze zaak een beloning van e. 20.000,- uitgeloofd.