Politie Zuid-Holland-Zuid

23/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-02-2004 - Persberichten District I

ALCOHOL/RIJBEWIJS INGEVORDERD

* ZWIJNDRECHT- Een 41-jarige man uit Zwijndrecht is aangehouden. De man reed op zondagavond 22 februari over de Ringdijk. De man bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

* Een 29-jarige man uit Zwijndrecht sloeg op de vlucht toen hij de politie zag rijden op de Ringdijk. Op zondagmiddag 22 februari kwam de politie hem hier tegen. De man sloeg echter snel een straat in maar deze bleek doodlopend te zijn. De politie controleerde de man. Hij bleek teveel alcohol op te hebben. In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de man al een rijverbod voor hetzelfde vergrijp. Ditmaal vorderde de politie zijn rijbewijs in.
* DORDRECHT- In de nacht van zondag op maandag 23 februari werd een man aangehouden op de Amnesty Internationalweg. Deze 24-jarige man uit Dordrecht blies te hoog tijdens een blaastest. Bovendien was de man al eerder aangehouden voor dit vergrijp. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

BRAND
DORDRECHT- In de nacht van zondag op maandag 23 februari is een aantal aaneengesloten schuurtjes in brand gevlogen. Dit was op de Bilderdijkstraat. Een bewoonster van deze straat ontdekte de brand tegen 5.00 uur in de morgen. De brandweer bluste de brand. Enkele schuurtjes inclusief de goederen die hierin stonden zijn volledig in rook opgegaan. Omliggende schuurtjes liepen rookschade op. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De technische recherche verricht onderzoek.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 25-jarige man is aangehouden. Op 27 januari 2004 rukte de man de mobiele telefoon uit handen van een andere 25-jarige man uit Dordrecht. Deze man stond op de Visstraat.Vervolgens ging de verdachte ervan door. Het slachtoffer ging de man nog achterna en raakte met de verdachte in gevecht. De mobiele telefoon viel kapot op de grond. Hierna wist de verdachte te ontkomen. De politie hield deze man uit Dordrecht aan op maandagmorgen 23 februari in zijn woning aan het Pearl Buckerf.