Grontmij

Grontmij NV



23/2/2004 - Grontmij betrokken bij implementatie Kaderrichtlijn Water in Estland en Slovenië

De uitvoering van de Europese Kaderrichtlijn Water is in volle gang. Het doel van deze richtlijn is de bescherming en verbetering van Europa's aquatische ecosystemen. Grontmij werkt mee aan de implementatie van de richtlijn in Estland en Slovenië. Deze twee landen treden binnenkort toe tot de Europese Unie en moeten daarom voldoen aan Europese richtlijnen. Ook in Turkije heeft Grontmij een soortgelijk project uitgevoerd. De opgedane kennis en ervaring kan nu gecontinueerd worden.

De nadruk bij het project in Estland ligt op de implementatie van waterkwaliteitsmodellen. Grontmij en haar partners werken de plannen uit tot een stroomgebiedbeheersplan voor een pilotgebied. In Slovenië worden chemische kwaliteitsnormen voor water en waterbodem ontwikkeld en geïmplementeerd. In een pilotproject stelt Grontmij samen met Royal Haskoning een strategie op om de risico's te reduceren van chemische vervuiling in het stroomgebied van de rivier de Drava. Opdrachtgever voor beide projecten is Senter.

Nederland

De expertise die Grontmij hierbij opdoet, is zeer bruikbaar in Nederland. In 2004 moeten reeds de eerste Nederlandse producten worden opgeleverd aan de Europese Unie. Grontmij ondersteunt op dit moment al verschillende waterschappen bij de implementatie van de Kaderrichtlijn Water.

Grontmij-brochure Kaderrichtlijn Water (6,3 Mb)

Implementatie Kaderrichtlijn Water in Turkije

Meer informatie over de Kaderrichtlijn Water

Meer informatie kunt u krijgen bij John Meulemans en Enrico Moens.
---

Terug