PERSBERICHT - 2004-02-23

Compleet nieuwe cartografie op overzichtskaart 2004-2006

Wandelen in Nederland mooi op een rijtje

Het Wandelplatform op de nieuwe Overzichtskaart Nederland Lange-Afstand-Wandelpaden editie 2004-2006 alles wat de verstokte wandelaar wil weten keurig op een rijtje gezet. De kaart biedt allerlei informatie over wandelen in Nederland; naast de Lange-Afstand-Wandelpaden is er ook aandacht voor andere bewegwijzerde routes. Verder geeft de kaart veel informatie over overnachten onderweg, websites, handige weetjes, etcetera.

Op de voorzijde van de kaart staat een overzicht van alle Lange-Afstand-Wandelpaden (LAWs) in Nederland. De circa 40 LAWs vormen een landelijk netwerk van zon 7.000 kilometer. Een LAW leent zich prima voor zowel dagtrips, weekenden als langere vakanties.

Van elke route is een handige trajectgids verschenen. Deze staan op de kaart afgebeeld, met de afstanden en de begin- en eindpunten van de routes. De startpunten van alle NS-wandelroutes, Groene Halte wandelroutes en de locaties van Stayokay-hostels en Nivon-natuurvriendenhuizen zijn in het compleet vernieuwde kaartbeeld terug te vinden.

De achterzijde biedt een overzicht van andere bewegwijzerde wandelroutes in Nederland. Ook is informatie te vinden over overnachten onderweg, wandelen met anderen, wandeltijdschriften, wandelsites op internet en LAWs in het buitenland. Bijzondere wandeltips ontbreken natuurlijk niet. Daarnaast is er aandacht voor de werkzaamheden van het Wandelplatform-LAW. Het platform beheert en ontwikkelt niet alleen LAWs, maar komt ook op voor de belangen van de wandelaar in Nederland.

De overzichtskaart helpt bij het plannen van een wandeltocht of
-vakantie in Nederland; de schaal 1:500.000 is niet geschikt om op te wandelen. De kaart zet de wandelaar vooral op het goede spoor en geeft antwoord op vele praktische vragen.

De kaart is voor 3,30 verkrijgbaar bij o.a. de ANWB en VVV-kantoren en gespecialiseerde boekhandels. Hij kan ook worden toegezonden door overmaking van 4,10 (kaart + bijdrage porto) op postbankrekening 4205157 t.n.v. Wandelplatform te Amersfoort, o.v.v. 'overzichtskaart'. Bij telebankieren s.v.p. ook naam en adres vermelden.