Gemeente Waterland


Maandag 23 februari heeft burgemeester Jongmans de eerste exemplaren uitgereikt van een informatiebrochure die speciaal is samengesteld voor de inwoners van Waterland boven de 75 jaar. Met deze folder, die in samenwerking met de Stichting Samenwerkingsverband Welzijn Ouderen Waterland (SWOW) is ontwikkeld, wil de gemeente ouderen informeren over de voorzieningen waarvan zij gebruik kunnen maken. De eerste exemplaren zijn uitgereikt aan de inwoners di Burgemeester en inwoners van Waterland e in februari 75 jaar worden of zijn geworden.

Huisbezoek
Enige tijd geleden is in de gemeente Waterland het preventief huisbezoek opgezet, onder inwoners die ouder zijn dan 75 jaar (75 plussers). Vrijwilligers van de SWOW en Humanitas hebben vrijwel alle inwoners van 75 jaar en ouder thuis een bezoek gebracht en hun diverse vragen voorgelegd over hun woon-en leefsituatie. Uit deze bezoeken is gebleken dat veel 75 plussers niet voldoende bekend zijn met gemeentelijke regelingen zoals de Wet Voorzieningen Gehandicapten en kwijtscheldingsmogelijkheden. Ook bleken veel 75 plussers niet goed geïnformeerd te zijn over andere onderwerpen, als vervoersmogelijkheden, huursubsidiemogelijkheden en het al dan niet gebruik maken van allerlei voorzieningen.

Informatiebrochure
De gemeente vindt het echter wel heel belangrijk dat de ouderen in Waterland weten waar ze voor wat terecht kunnen en van welke voorzieningen ze gebruik kunnen maken. Daarom is er in samenwerking met de SWOW een informatiebrochure ontwikkeld voor 75 plussers in de gemeente. In deze brochure w Burgemeester reikt brochures uit ordt op een duidelijke wijze informatie gegeven over verschillende regelingen waar 75 plussers hun voordeel mee kunnen doen. De brochure wordt verstuurd naar alle inwoners van de gemeente Waterland, die ouder zijn dan 75 jaar.