QUALCOMM INCORPORATED

QUALCOMM brengt 3G CDMA-oplossingen voor de Draadloze Markt

QUALCOMM brengt 3G CDMA-oplossingen voor de Wereldwijde Draadloze Markt onder de aandacht op het 3GSM Wereldcongres

CANNES, Frankrijk, February 23/PRNewswire/ --


- Bedrijf richt aandacht op WCDMA (UMTS) voor Europa in Cannes


- 3GSM Wereldcongres; Hal 1, Kraam A2

QUALCOMM Incorporated (Nasdaq: QCOM), pionier en wereldleider van Code Division Multiple Acces (CDMA) op het gebied van digitale draadloze technologie kondigde vandaag aan dat het bedrijf een scala innovatieve producten en geavanceerde derde generatie (3G)-oplossingen onder de aandacht gaat brengen in Kraam A2 in Hal 1 op het 3GSM Wereldcongres 2004. Dit congres vindt van 23 tot 26 februari plaats in Cannes, Frankrijk. QUALCOMM, koploper in technologische ontwikkelingen, geeft hiermee aan hoe toegewijd het bedrijf is om 3G in Europa en wereldwijd te realiseren.

Dankzij ver doorgevoerde 3G-toepassingen, beleven miljoenen klanten de voordelen van draadloze datacommunicatie op hoge snelheid door draadloze datakaarten, apparaten met geïntegreerde hoge resolutie still en videocamera's, MP3 en videospelers, applicaties en spelletjes die gedownload kunnen worden en nieuwe diensten. 3G wordt in hoog tempo wereldwijd ingevoerd. Er zijn op dit moment 74 operators in 37 landen actief die 443 verschillende apparaten aanbieden aan meer dan 90 miljoen abonnees op 3G CDMA.

'QUALCOMM bouwt zijn koploperpositie en kennis verder uit om de implementatie van WCDMA (UMTS)-diensten in Europa en 3G wereldwijd aan te sturen,' aldus Jeffrey K. Belk, senior vice-president van de afdeling Marketing van QUALCOMM. 'Wij verwachten een uitbreiding van commerciële WCDMA (UMTS)-toepassingen in Europa in het jaar 2004 en 2005. Dankzij de producten en oplossingen van QUALCOMM, waaronder de BREW-toepassingen en Launchpad-technologieën, zijn operators en fabrikanten in Europa in staat om diverse aantrekkelijke 3G-applicaties en diensten aan te kunnen bieden.

In kraam A2 in Hal 1 zal QUALCOMM onder andere het volgende demonstreren:


-- Een profiel van de Launchpad(TM) suite van geïntegreerde applicaties dankzij QUALCOMMs MSM6250(TM) chipset, een multimedia en gpsOne(TM) positie locatieoplossing die wereldwijd opereert op WCDMA (UMTS)-, GSM- en GPRS-netwerken,


-- WCDMA (UMTS) Bedrijfstoepassingen: demonstraties van WCDMA (UMTS)-datakaarten,


-- WCDMA (UMTS) Consumenttoepassingen: demonstraties van commerciële
WCDMA (UMTS)-handsets,


-- BREW(TM)-applicaties die draaien op WCDMA (UMTS)- en GPRS-netwerken die zijn ontwikkeld door Europese applicatieontwikkelaars,


-- Verscheidene live BREW location-based services (LBS) met behulp van gpsOne positie locatietechnologie over live WCDMA (UMTS)-, GSM- en GPRS-netwerken in meerdere Europese steden.

Dr. Sanjay Jha, hoofd van CDMA Techologies Division van QUALCOMM, geeft maandag, 23 februari 2004 een lezing over 'Developing IOT Testing for Third Generation Handsets'. De presentatie en daarop volgende discussie wordt gehouden tijdens sessie 4, 'Integrating Terminal Developments with Service Propositions' om 16.10 uur.

Dankzij de volledige en open BREW-oplossing van QUALCOMM konden uitgevers, ontwikkelaars, operators en fabrikanten van handsets, nieuwe 3G draadloze dataproducten ontwikkelen en produceren met minimale middelen en lage investeringskosten. De BREW-oplossing kan worden toegepast op de 2G- en 3G-standaard, waaronder GPRS en WCDMA (UMTS).

QUALCOMM Incorporated (www.qualcomm.com) is koploper qua ontwikkeling en levering van innovatieve digitale draadloze communicatieproducten en diensten die zijn gebaseerd op de CDMA digitale technologie van het bedrijf. Het hoofdkantoor staat in San Diego, Californië en het bedrijf behoort tot de S&P 500 Index met een notering op de Nasdaq Stock Market(R), onder het tikkersymbool QCOM.

Met uitzondering van historische informatie, bevat dit persbericht toekomstgerichte verklaringen die aan risico's en onderzekerheden onderhevig zijn, waaronder het vermogen van het bedrijf om tijdig en op winstgevende wijze aanzienlijke hoeveelheden CDMA-onderdelen te ontwerpen en te laten vervaardigen, de mate en snelheid waarmee CDMA wordt ingevoerd, veranderingen in economische omstandigheden in de verschillende markten waar het bedrijf actief is, alsook andere risico's die van tijd tot tijd in de SEC-rapporten van het bedrijf zullen worden opgenomen, waaronder het rapport op formulier 10-K voor het jaar dat op 28 september 2003 eindigde, en het meest recente formulier 10-Q.

QUALCOMM is een registreert handelsmerk van QUALCOMM Incorporated. BREW, Launchpad, MSM6250 en gpsOne zijn handelsmerken van QUALCOMM Incorporated. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectieve eigenaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Richard Tinkler, Corporate Public Relations, +44 208 466 0874, rtinkler@qualcomm.com, of Emily Gin, Corporate Public Relations, +1-858-651-4084, publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson, Investor Relations,
+1-858-658-4813, ir@qualcomm.com, allen van QUALCOMM Incorporated

Source: QUALCOMM Incorporated

CONTACTPERSONEN: Richard Tinkler, Corporate Public Relations, +44 208 466 0874, rtinkler@qualcomm.com, of Emily Gin, Corporate Public Relations, +1-858-651-4084, publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson, Investor Relations, +1-858-658-4813, ir@qualcomm.com, allen van QUALCOMM Incorporated

23 feb 04 12:36