QUALCOMM INCORPORATED

QUALCOMM kondigt nieuwe chipset aan

QUALCOMM kondigt nieuwe chipset aan voor de uitbreidende WCDMA (UMTS)/GSM/GPRS markt

CANNES, Frankrijk, 3GSM Wereldcongres; Zaal 1, Stand A2, February 23/PRNewswire/ -- - QUALCOMMs MSM6225 oplossing voor entry-level spraak- en datatoestellen

QUALCOMM Incorporated (Nasdaq: QCOM), koploper en wereldleider op het gebied van Code Division Multiple Access (CDMA) digitale mobiele technologie kondigde vandaag de MSM6225(TM) Mobile Station Modem(TM) (MSM(TM)) chipset en systeemsoftware aan voor de ondersteuning van datagecentreerde en entry-level toestellen voor de uitbreidende WCDMA (UMTS) markt. Met de introductie van de MSM6225 oplossing breidt QUALCOMM zijn WCDMA (UMTS) productenaanbod. Hierdoor kunnen zijn productiepartners ten volle gebruik maken van het inkomstenpotentieel dat wordt gecreëerd door de marktsegmentatie en de groei die de WCDMA (UMTS) sector momenteel kent. Stalen van de MSM6225 chipset worden tegen midden 2004 verwacht.

'Omdat WCDMA (UMTS) netwerken overal ter wereld sterk de kop opsteken, vragen operatoren WCDMA handsets om zich op de verschillende segmenten van de markt te richten. Onze MSM6250 en de nieuwe MSM6225 chipsets en systeemsoftware ondersteunen de vraag voor segmentatie en maken het onze OEM partners mogelijk om zich op deze nieuwe inkomstenmogelijkheden te richten terwijl ze hun investering in de ontwikkeling van het MSM6250 platform optimaal kunnen aanwenden,' zei president van QUALCOMM CDMA Technologies. 'Met de nieuwe MSM6225 chipset oplossing, zullen onze handset partners spraak- en datatelefoons kunnen aanbieden aan rendabele prijzen.'

QUALCOMMs pin-compatibele MSM6225 oplossing gebruikt dezelfde hardware- en softwareplatforms als de MSM6250 chipset; hierdoor verkort het certificatieproces en de ontwikkelingstijd voor een snellere doorlooptijd en lagere kosten. Met deze architectuur kunnen fabrikanten een enkelvoudig platform ontwikkelen en de handset voor operatoren differentiëren die zowel een aanbod nodig hebben voor entry-level datatoepassingen en een aanbod dat een volledig spectrum van multimediamogelijkheden bevat. Met de volledig geïntegreerde MSM6225 oplossing kunnen fabrikanten dynamische nieuwe draadloze toestellen aan aantrekkelijke prijzen aanbieden als zij hun eigen WCDMA (UMTS) productenaanbod voorstellen en uitbreiden.

De MSM6225 systeemoplossing ondersteunt multi-band GSM en WCDMA (UMTS) die wereldwijde WCDMA (UMTS) en GSM roaming mogelijk helpt maken. De roaming mogelijkheden van de MSM6225 chipsets maken het een ideale oplossing voor draadloze datakaarten en PDA fabrikanten die een rendabele, kwalitatieve draadloze modemoplossing nodig hebben voor het aanbod van toestellen.

De geoptimaliseerde functies van de MSM6225 zijn:


- WCDMA (UMTS)/GSM/GPRS interfaces


- Geïntegreerde radioOne(TM) RF architectuur


- Pin compatibiliteit met de MSM6250(TM) chipset van QUALCOMM


- 384 kbps data in zowel uplink als downlink


- Audio-ondersteuning, waaronder MIDI, MP3 en AAC


- Qtv(TM) voor de streaming en het downloaden van videobeelden en Qcamera(TM) voor geïntegreerde cameramogelijkheden; beide zijn sleutelcomponenten van de Launchpad(TM) reeks van QUALCOMM.

De MSM6225 oplossing omvat toegang tot de BREW(TM) oplossing van QUALCOMM. Met de BREW oplossing van QUALCOMM is het mogelijk om toepassingen te ontwikkelen, toestellen van meer geavanceerde mogelijkheden te voorzien zoals Java Virtual Machines (JVMs), multimedia messaging services (MMS), web browsers en gebruikersinterfaces (UI), waardoor operatoren en OEM's hun producten en diensten kunnen differentiëren om hun inkomsten te verhogen. DE MSM6225 chipset is ook compatibel met de Java(R) runtime omgeving; de J2ME(TM) oplossing kan volledig gebouwd worden op de MSM6250 chipset als een uitbreiding van de BREW oplossing.'

QUALCOMM Incorporated (www.qualcomm.com) is koploper qua ontwikkeling en levering van vernieuwende digitale draadloze communicatieproducten en -diensten die gebaseerd zijn op de CDMA digitale technologie van het bedrijf. Het hoofdkantoor bevindt zich in San Diego, Californië. QUALCOMM is opgenomen in de S&P 500 Index en is een 2003 Fortune 500(R) bedrijf en wordt verhandeld op de Nasdaq Stock Market(R) onder tickersymbool QCOM.

Met uitzondering van historische informatie, bevat dit persbericht toekomstgerichte verklaring die aan risico's en onzekerheden onderhevig zijn, waaronder het vermogen van het bedrijf om aanzienlijke hoeveelheden CDMA componenten tijdig en op een winstgevende manier te ontwerpen en te produceren, de omvang en de snelheid waarmee CDMA wordt ontwikkeld, wijziging in de economische situatie van de verschillende markten waarin het bedrijf actief is, alsook andere risico's die nu en dan gedetailleerd worden opgenomen in de SEC-rapporten van het bedrijf, waaronder het rapport over de financiële gegevens (10-K) voor de jaarafsluiting op 28 september 2003 en het meest recente Formulier 10-Q.

QUALCOMM is een gedeponeerd handelsmerk van QUALCOMM Incorporated. MSM6225, MSM6250, Mobile Station Modem, MSM, Launchpad, Qtv, Qcamera, BREW en radioOne zijn handelsmerken van QUALCOMM Incorporated. Java en J2ME zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde staten en andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Jennifer Bernas,
QUALCOMM CDMA Technologies, +1-858-845-7571,
qct-publicrelations@qualcomm.com
, of Emily Gin, Corporate Public Relations, +1-858-651-4084, publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson, Investor Relations,
+1-858-658-4813, ir@qualcomm.com, allemaal van QUALCOMM Incorporated

Source: QUALCOMM Incorporated

CONTACT: Jennifer Bernas, QUALCOMM CDMA Technologies, +1-858-845-7571, qct-publicrelations@qualcomm.com, of Emily Gin, Corporate Public Relations, +1-858-651-4084, publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson, Investor Relations, +1-858-658-4813, ir@qualcomm.com, allemaal van QUALCOMM Incorporated, Web site: http://www.qualcomm.com, (QCOM)

23 feb 04 12:45