Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe Toshiba Tecra M2 notebook biedt draadloze connectiviteit, configuratie op maat en een lange gebruiksduur

Capelle a/d IJssel, 23 februari 2004 - Toshiba Information Systems Benelux introduceert een nieuwe, lichtgewicht notebook voor zakelijke gebruikers: de Tecra M2. Deze stijlvolle notebook is ontworpen voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige, lichtgewicht draagbare PC met uitgebreide connectiviteits­mogelijkheden. De Tecra M2 weegt slechts 2,26 kg en is daardoor 20 procent lichter dan zijn voorganger, de Tecra M1. De nieuwe notebook biedt gebruikers een ongekend lange gebruiksduur van maximaal 11,5 uur. De Tecra M2 beschikt verder standaard over draadloze 802.11b netwerkconnectiviteit waardoor gebruikers hun productiviteit kunnen verhogen. Ook nu biedt Toshiba met deze notebook IT-beheerders de voordelen van de Tecra-serie; een stabiel, configureerbaar notebook met een lange productlevenscyclus.

De in zilver uitgevoerde Tecra M2 is geschikt voor de meest veeleisende grafische toepassingen, uiteenlopend van bedrijfspresentaties tot grafisch ontwerp, dankzij een helder 14,1 XGA TFT scherm en een NVIDIA GeForce FX Go5200 grafische controller. De gebruiksduur van de Tecra M2 kan verlengd worden tot maximaal 11,5 uur, door gebruik te maken van een optionele, speciale batterij met een hoge capaciteit en door een extra batterij in de Slim SelectBay van de Tecra M2 te plaatsen. Zakelijke gebruikers kunnen hiermee bijvoorbeeld ook tijdens lange vliegreizen productief blijven.

De volgende generatie Tecra

De Tecra M2 vormt een uitgekiende combinatie van prestatievermogen, draag­baarheid, functionele kenmerken en stabiliteit, bijeengebracht in een lichtgewicht en compact ontwerp. Het nieuwe model beschikt over Intel Centrino Mobiele technologie en de nieuwste Intel Pentium M processors, met een maximale snelheid van 1,5GHz. Verder kan de Tecra M2-serie tijdens de bestelling geheel naar wens worden geconfigureerd, zodat deze optimaal aansluit op de wensen en behoeften van de gebruiker. Tot de opties behoren maximaal 2GB DDR SDRAM en harde schijven tot 60GB.

Lagere TCO en eenvoudiger IT-beheer

De Toshiba Tecra M2 helpt de Total Cost of Ownership (TCO) terug te brengen, onder andere met de ingebouwde docking connector voor de nieuwste Toshiba port replicator. Tevens maakt de Tecra M2 gebruik van dezelfde Slim SelectBay-uitbreidingsmodules als de meeste andere Tecra- en Portégé-notebookmodellen. Dit betekent dat IT-beheerders minder tijd nodig hebben om uitbreidingen te testen en goed te keuren voor gebruik. De standaardisatie van hardware binnen een organisatie zorgt verder voor eenvoudigere procedures bij het aanschaffen van producten en voor lagere supportkosten. Naast de ondersteuning voor deze gemeenschappelijke componenten garandeert de Tecra M2 gebruikers ook een stabiel platform met een lange productlevenscyclus van minimaal 12 maanden.

Productspecificaties


· Intel Centrino Mobiele technologie

o Intel Pentium M processor, 1.5 GHz

o Intel PRO Wireless Network 802.11b (WiFi);

o Intel 855 Chipset familie;


· 14,1 XGA TFT scherm;


· NVIDIA GeForce FX Go5200 grafische controller, met 32MB DDR videogeheugen;


· 256MB DDR RAM (uit te breiden tot maximaal 2GB);


· 40 harddisk;


· CD-RW/DVD-Rom combo drive;


· V.90 modem, 10/100 Ethernet LAN en Infrarood-poort


· Een Secure Digital (SD)-geheugenslot;


· Touchpad en Accupoint


· Twee USB 2.0-poorten;


· Microsoft Windows XP Professional;


· Microsoft Office OneNote 2003;


· 1 jaar pickup & return garantie.

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, een leverancier van portable computers. Naast notebooks levert de organisatie mobiele en draadloze Pocket PC s, accessoires en mobiele server oplossingen voor de zakelijke en consumentenmarkt. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl

De Computer Systems Division van Toshiba streeft bij de ontwikkeling van haar geavanceerde notebooks, PDA s en servers naar de ultieme vrijheid van werken. Toshiba is toonaangevend fabrikant van mobiele producten uitgerust met WiFi- en Bluetooth-connectiviteit; dé wereldstandaarden voor draadloze systemen op kantoor, thuis en onderweg.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation ontwikkelt informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten en consumentenelektronica voor uiteenlopende markten. Het bedrijf heeft een positie verworven als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd 166.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 47 miljard US$ (2003).



Ingezonden persbericht