Politie Gelderland-Midden

Renkum, man aangehouden na spoor van vernieling
Publicatiedatum: 23-02-2004

Een 19-jarige man uit Renkum is afgelopen nacht aangehouden nadat hij bij diverse auto's in Renkum geprobeerd zou hebben in te breken of had ingebroken. Een bewoner van de Van Riessenstraat belde dat hij zag dat een man een ruit van een auto had ingeslagen en in de auto zat. Toen de politie arriveerde zagen zij dat meerder auto's beschadigd waren en troffen zijn de 19-jarige uit Renkum aan, die voldeed aan het signalement dat werd opgegeven door getuigen. In totaal stonden in de Van Riessenstraat en op een nabijgelegen parkeerplaats negen auto's die beschadigd waren. De politie heeft de man in verzekering gesteld en onderzoekt of de man verdacht wordt van diefstal uit deze auto's.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Vuurwapen schietincident Vogelkersweg gevonden
Publicatiedatum: 23-02-2004

Het vuurwapen, waarmee op 11 februari j.l. een 21-jarige Arnhemmer in zijn been werd geschoten op de Vogelkersweg in Arnhem, is door de politie - op aanwijzing van de verdachte - gevonden. In het onderzoek naar aanleiding van het schietincident heeft de verdachte, een 22-jarige man uit Arnhem, tegenover de politie verklaard, dat hij zich door de twee mannen bedreigd voelde. Daarop pakte hij een pistool in zijn woning en rende daarmee naar buiten, achtervolgd door een van de mannen. Hij vuurde enkele schoten op hem af, één daarvan trof de achtervolger in zijn been. Daarop vluchtte de verdachte weg in de auto van het slachtoffer. De beide mannen hielden vervolgens een passerende automobilist aan, die hen naar het ziekenhuis bracht. Daar werden zij door de politie opgevangen. De verdachte meldde zich 's ochtends zelf op het politiebureau.
De politie zet het onderzoek voort, onder meer naar de aanleiding en het motief van het schietincident. Dit is op dit moment nog niet duidelijk.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Arnhem Park Presikhaaf 2 meldingen van schennis/aanranding
Publicatiedatum: 23-02-2004

Bij de politie in Arnhem zijn twee aangiften gedaan van schennispleging / aanranding in het park Presikhaaf op 10 en 11 februari j.l.. Twee vrouwen hebben hiervan aangifte gedaan. De politie onderzoekt beide aangiften. Niet zeker is of het om dezelfde dader gaat. De door de vrouwen opgegeven signalementen komen niet helemaal overeen. In beide gevallen is er wel sprake van een man met een lichtbruine huidskleur, zwart haar met gel en een lengte van ongeveer
1.70 m.

Op 10 februari rond 14.00 uur werd een 20-jarige vrouw uit Arnhem onzedelijk betast door een man, bij het begin van de loopbrug naar het park op het winkelcentrum Presikhaaf. En later nogmaals in het park, nadat hij de vrouw op zijn fiets was gevolgd. De vrouw schatte de leeftijd van de man op 18 of 19 jaar en hij droeg een blauwe gewatteerde jas.

Op 11 februari werd ten opzichte van een 21-jarige vrouw uit Arnhem schennis gepleegd in het park, waarna de man haar onzedelijk betastte. Door de aangeefster wordt de leeftijd van de verdachte geschat op ca. 30 a 35 jaar en hij zou een driekwart suede jas gedragen hebben. De man liep daarna weg richting loopbrug.

Eventuele getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Arnhem, bureau Beekstraat.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Arnhem, twee beschonken mannen aangehouden

Publicatiedatum: 23-02-2004

Twee Arnhemmers zijn zondagavond en in de nacht daarop volgend aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen omstreeks 23.15 uur een 25-jarige Arnhemmer met hoge snelheid over de busbaan van de Eusebiusbinnensingel rijden. Voor de bocht bij het Airborneplein verloor hij de macht over het stuur en kwam hij tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Na een blaastest bleek de man veel te veel gedronken te hebben, het resultaat was 2,02 promille (vanaf 0,5 promille is strafbaar). De man raakte zijn rijbewijs kwijt en kreeg een rijverbod voor 11 uren. Net iets na een uur 's nachts zagen agenten opnieuw een man met hoge snelheid rijden, dit keer over de Brabantweg. Een 27-jarige man probeerde de agenten nog af te schudden, maar reed een doodlopende straat in. De uitslag van de blaastest was 1,31 promille. De politie legde de man een rijverbod voor 4 uren op en heeft tegen beide heren proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---