QUALCOMM INCORPORATED

QUALCOMMs MSM6250 chipset gekozen voor de WCDMA markt

QUALCOMMs MSM6250 chipset door Huawei Technologies Co., Ltd. gekozen voor de WCDMA (UMTS)/GSM/GPRS markt

CANNES, Frankrijk, February 23/PRNewswire/ --


- Huawei Technologies stelt nieuwe 3G multimedia handsets voor op 3GSM

3GSM Wereldcongres; Zaal 1, Stand A2

QUALCOMM Incorporated (Nasdaq: QCOM), koploper en wereldleider op het gebied van Code Division Multiple Access (CDMA) digitale mobiele technologie en Huawei Technologies Co., Ltd., kondigden vandaag aan dat ze gekozen hebben voor QUALCOMMs MSM6250(TM) Mobile Station Modem(TM) (MSM(TM)) chipset en systeemsoftware voor het ontwerp van de multimode handset van de derde generatie (3G) van Huawei. Met de MSM6250 chipset kan Huawei rendabele multimedia handsets met talrijke functies ontwikkelen en er prototypes van maken voor de WCDMA (UMTS) markt. De nieuwe handsets van Huawei, die worden aangedreven door de MSM6250 chipset oplossing van QUALCOMM, zullen worden voorgesteld en gedemonstreerd op het 3GSM Wereldcongres 2004 in Cannes, Frankrijk, op 23-26 februari.

'Door de combinatie van het engagement van Huawei en QUALCOMM naar leiderschap op het gebied van WCDMA (UMTS), wordt het mogelijk om heel concurrentiële, rendabele 3G handsets te ontwikkelen en kunnen we onze sterke WCDMA (UMTS) netwerk kennis uitbreiden,' zei een senior executive van Huawei Technologies. 'De uitgebreide systeemintegratie en -verificatie van de chipset oplossing van QUALCOMM verkort onze ontwikkelingscyclus voor handsets, waardoor we sneller op de markt kunnen komen.'

'Door QUALCOMMs MSM6250 chipset kan Huawei betaalbare, uitgebreide 3G WCDMA (UMTS) oplossingen ontwikkelen,' zei Luis Pineda, vice president van marketing en productmanagement voor QUALCOMM CDMA Technologies. 'Door QUALCOMMs chipsets te integreren met de technologieën van Huawei die hun nut hebben bewezen, betekent de ontwikkeling van ultracompacte toestellen met talrijke functiemogelijkheden.'

QUALCOMMs MSM6250 chipset oplossing helpt wereldwijde roaming mogelijk te maken voor WCDMA (UMTS) terminals. De MSM6250 systeemoplossing ondersteunt dual-mode, quad-band GSM ontvangstverrichtingen [GSM 850, GSM 900, Digital Cellular System (DCS) 1800, en GSM 1900] en WCDMA (UMTS) zendverrichtingen voor 800 MHz, 1900 MHz en 2100 MHz. Nu kunnen de operatoren met een minimum aan wijzigingen aan het ontwerp één enkel toestel aanbieden dat overal ter wereld kan roamen.

De MSM6250 chipset bouwt verder op de vorige WCDMA (UMTS) oplossingen van QUALCOMM en omvat de volledig geïntegreerde multimediafuncties van de reeks Launchpad(TM) toepassingen. Voor deze enkelvoudige-chip-oplossing is er geen externe toepassingprocessor en bijhorend geheugen meer nodig, waardoor de materiaalkosten ('bill of material' of 'BOM'), het kaartformaat en het stroomverbruik aanzienlijk verminderen. De MSM6250 oplossing ondersteunt de geavanceerde functies van QUALCOMMs reeks Launchpad technologieën, waaronder MPEG-4 video codering/decodering, JPEG codering/decodering, MP3/AAC
geluidsdecodering, een 2D/3D grafische accelerator voor geavanceerde speltoepassingen, een hoog-polyfone MIDI synthesizer en een digitale camera interface die een resolutie tot 2 megapixels ondersteunt. De MSM6250 heeft ook een gpsOne(TM) functionaliteit met SnapTrack(R) uitbreidingen voor ondersteunde en stand-alone GPS die een ruim assortiment aan locatiegebaseerde diensten en toepassingen mogelijk maakt, waaronder interessante plaatsen, persoonlijke navigatie en een vriendenzoeker. Deze oplossing biedt ook de Bluetooth(R) draadloze verbinding en de USB On-The-Go (OTG) host controller om rechtstreeks te communiceren met printers, digitale camera's, toetsenborden en andere accessoires.

Zoals met alle elementen van de MSM6xxx familie van chipset oplossingen, heeft de MSM6250 oplossing de radioOne(TM) Zero Intermediate Frequency (ZIF) architectuur van QUALCOMM en daardoor zijn er geen Intermediate Frequency (IF) componenten meer nodig. Met de radioOne technologie heeft de MSM6250 chipset minder printplaat nodig dan vorige generaties en verminderen de
ontwikkelingsdoorlooptijd en de BOM-kosten.

De MSM6250 oplossing omvat toegang tot de BREW(TM) oplossing van QUALCOMM. Met de BREW oplossing van QUALCOMM is het mogelijk om toepassingen te ontwikkelen, toestellen van meer geavanceerde mogelijkheden te voorzien zoals Java Virtual Machines (JVMs), multimedia messaging services (MMS), web browsers en gebruikersinterfaces (UI), waardoor operatoren en OEM's hun producten en diensten kunnen differentiëren om hun inkomsten te verhogen. DE MSM6250 chipset is ook compatibel met de Java(R) runtime omgeving; de J2ME(TM) oplossing kan volledig gebouwd worden op de MSM6250 chipset als een uitbreiding van de BREW oplossing.'

Huawei Technologies Co., Ltd. is een hoogtechnologisch bedrijf dat zich bezighoudt met onderzoek, ontwikkeling, productie en marketing van telecom-benodigdheden. Het is één van de grootste aanbieders van netwerkoplossingen in Azië. De productenreeks van Huawei omvatten de belangrijkste communicatiegebieden waaronder omschakelingen, SDH/DWDM transmissie, optische toegangsnetwerken, mobiele en draadloze communicatie, ATMs, datacommunicatie, intelligente netwerken, ondersteunende netwerken (STP, BITS) en videoconferenties.

QUALCOMM Incorporated (www.qualcomm.com) is koploper qua ontwikkeling en levering van vernieuwende digitale draadloze communicatieproducten en -diensten die gebaseerd zijn op de CDMA digitale technologie van het bedrijf. Het hoofdkantoor bevindt zich in San Diego, Californië. QUALCOMM is opgenomen in de S&P 500 Index en is een 2003 Fortune 500(R) bedrijf en wordt verhandeld op de Nasdaq Stock Market(R) onder tickersymbool QCOM.

Met uitzondering van historische informatie, bevat dit persbericht toekomstgerichte verklaring die aan risico's en onzekerheden onderhevig zijn, waaronder het vermogen van het bedrijf om aanzienlijke hoeveelheden CDMA componenten tijdig en op een winstgevende manier te ontwerpen en te produceren, de omvang en de snelheid waarmee CDMA wordt ontwikkeld, wijziging in de economische situatie van de verschillende markten waarin het bedrijf actief is, alsook andere risico's die nu en dan gedetailleerd worden opgenomen in de SEC-rapporten van het bedrijf, waaronder het rapport over de financiële gegevens (10-K) voor de jaarafsluiting op 28 september 2003 en het meest recente Formulier 10-Q.

QUALCOMM en SnapTrack zijn gedeponeerde handelsmerken van QUALCOMM Incorporated. MSM6250, Mobile Station Modem, MSM, Launchpad, gpsOne, BREW en radioOne zijn handelsmerken van QUALCOMM Incorporated. Java en J2ME zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Bluetooth en de Bluetooth logo's zijn handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc., V.S.A. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

QUALCOMM Contacten:
Jennifer Bernas, QUALCOMM CDMA Technologies Telefoon: +1-(858) 845-7571
E-mail: qct(underscore)publicrelations@qualcomm.com of
Emily Gin, Corporate Public Relations
Telefoon: +1-(858) 651-4084
E-mail: publicrelations@qualcomm.com
of
Bill Davidson, Investor Relations
Telefoon: +1-(858) 658-4813
E-mail: ir@qualcomm.com

Web site: http://www.qualcomm.com

Source: QUALCOMM Incorporated

Jennifer Bernas van QUALCOMM CDMA Technologies, +1-858-845-7571, of qct(underscore)publicrelations@qualcomm.com; of Emily Gin, Corporate Public Relations, +1-858-651-4084, of publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson, Investor Relations, +1-858-658-4813, of ir@qualcomm.com, beide van QUALCOMM Incorporated, Web site: http://www.qualcomm.com, http://www.3gsmworldcongress.com/congress, (QCOM)

23 feb 04 13:41