Gemeente Uithoorn

COMPUTERSTORING

Donderdagmiddag 19 februari jl. is het computernetwerk van de gemeente Uithoorn getroffen door een virusinfectie (Netsky). Dit virus heeft kans gezien de firewall van de gemeente te passeren. Na urenlang hard werken is het de medewerkers van systeembeheer gelukt om de storing tegen de avond te verhelpen. Het was natuurlijk niet te voorzien wanneer het euvel verholpen zou zijn. Daarom is in de loop van de middag besloten om de publieksbalie de rest van die dag te sluiten. Via deze balie worden immers paspoorten, uittreksels uit het geboorteregister enzovoorts versterkt en dat kan niet zonder computers. De balie was dus ook donderdagavond dicht.

Dankzij de medewerking van Rick FM is via de plaatselijke radio omgeroepen dat de publieksbalie de rest van de donderdag gesloten was voor bezoekers. Dit is ook bekend gemaakt via mededelingenborden bij de voordeur van het gemeentehuis.

Toch was niet te voorkomen dat mensen die de publieksbalie wilden bezoeken voor een gesloten deur stonden. Dit spijt ons. We bieden onze verontschuldigingen aan voor het ongemak en rekenen op hun begrip. Om nog meer bescherming te krijgen tegen virusaanvallen zijn inmiddels binnen de gemeentelijke organisatie nog strengere afspraken over e-mail en internetgebruik gemaakt.