1e persbericht van maandag 23 februari 2004

Eindhoven 23-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van bedreiging onder hevig verzet aangehouden

Op het Stratumseind is maandag rond 3.35 uur een man, waarvan de identiteit nog onbekend is, onder hevig verzet aangehouden. De verachte werd een horecagelegenheid uitgezet nadat hij probeerde een aantal glazen van de bar te vegen. Toen hij hierop aangesproken werd door een horecamedewerker zou hij deze met de dood bedreigd hebben. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Zakkenroller aangehouden

Op het Stratumseind is zondag rond 16.30 uur een 21-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De verdachte werd op heterdaad betrapt toen zij geld wegnam uit een portemonnee van een 45-jarige Eindhovense in een horecagelegenheid aan het Stratumseind. Het slachtoffer had een portemonnee op haar buik hangen en voelde plotseling een hand. Deze greep zij vast. De verdachte vrouw gaf snel geld door aan een andere vrouw die op de vlucht is geslagen. De verdachte van 21 kon worden overgedragen aan de politie en is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Groep jongeren aangehouden voor vernielingen

Op het Stratumseind zijn maandag rond 5.10 uur zes jongeren uit Eindhoven aangehouden. Het gaat om een meisje van 16 jaar en vijf jongens in leeftijd variërend van 17 tot 20 jaar. Zij worden verdacht van het vernielen van twee ruiten van winkelpanden op de Demer eerder die nacht. De verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Aangehouden voor vernielen autospiegels

In een woning aan de Generaal Linckerslaan zijn maandagochtend rond 3.40 uur drie jongens uit Eindhoven (14,14 en 15 jaar) aangehouden. Een getuige betrapte het trio bij het vernielen van vijf autospiegels, nam ze mee naar huis en waarschuwde de politie. Vier van deze autos stonden geparkeerd aan de Generaal Linckerslaan en één aan de Generaal van Voort tot Voortlaan. De eigenaren van de beschadigde autos kunnen aangifte doen bij de politie van de afdeling Woensel Zuid. De verdachten zijn op het politiebureau verhoord en vervolgens naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Hindestraat is zondag tussen 14.00 en 21.00 uur ingebroken. Uit het pand werden een digitale camera en een boodschappentas met een pennenset, een agenda en een schaartje weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning te vernielen.

Bakel: Dronken automobilist na achtervolging aangehouden

Na een achtervolging kon de politie op de Julianastraat maandag rond 00.10 uur een 26-jarige automobilist uit Helmond aanhouden. De verdachte zou eerder die nacht op de Viltstraat tegen twee geparkeerde autos zijn gebotst en vervolgens doorgereden zijn. Toen de politie de automobilist op de Schoolstraat een stopteken gaf negeerde hij dit en verhoogde zijn snelheid. Op de Julianastraat botste de auto eerst op een paaltje en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De man stapte toen uit de auto en probeerde te voet weg te komen. De politie kon hem toen echter in zijn kraag grijpen. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,50 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Verdachte van vernieling aangehouden

Op de Pater de Leeuwstraat is zondag rond 19.50 uur een 19-jarige inwoner van Beek en Donk aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een winkelruit van een pand aan de Kapelstraat eerder die avond. De verdachte is na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Inbraak in woning

Uit een woning aan de Beemdheuvel zijn zondag tussen 17.00 en 22.00 uur een DVD-speler, een videorecorder, ongeveer 70 Euro en een GSM gestolen. Uit de garage werden vervolgens twee fietsen weggenomen. De dader is in de woning gekomen door een raam aan de zijkant in te gooien.

Best: Geld weg bij inbraak

In een bedrijf aan de Dieze is zondagavond ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant open te breken. Uit het pand werd een nog onbekend geldbedrag weggenomen.

Bergeijk: Kassa gestolen

Uit een winkel aan de Burgemeester Magneestraat is in de nacht van zondag op maandag een kassa met een paar honderd euro gestolen. De dader vernielde een raam van een toegangsdeur om in het pand te komen.

Deurne: Voetganger gewond

Op de Europastraat is maandag net na middernacht een 40-jarige voetganger uit Ommel gewond geraakt. De man werd geschept door een 71-jarige automobilist uit Deurne die over de Europastraat in de richting van de Molenstraat reed. De automobilist hoorde een klap en toen bleek het slachtoffer door nog onbekende oorzaak aan de rechterzijkant tegen zijn auto te zijn gekomen. De man is met verwondingen aan zijn hoofd naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Deurne: Verdachte van vernieling en mishandeling aangehouden

Op de Markt is maandag rond 1.00 uur een 26-jarige inwoner van Deurne aangehouden. Hij zou eerder die nacht een ruit van een toegangsdeur van een horecagelegenheid vernield hebben. Ook zou hij een 43-jarige horecamedewerker uit Deurne geslagen hebben toen deze hem onder bedwang wilde houden en over wilde dragen aan de politie. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Deurne: Verdachte van vernieling autos aangehouden

Getuigen vertelden de politie zondagmiddag dat op de Helmondseweg een aantal autos waren vernield door een jongen. De politie stelde meteen een onderzoek in en trof op de Helmondseweg rond 17.40 uur een 26-jarige verdachte uit Milheeze aan. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Op de Helmondseweg bleek de verdachte tegen drie geparkeerde autos te hebben geschopt die hierdoor beschadigingen opliepen. De politie van de afdelingen Deurne-Asten-Someren verzoekt de eigenaren van de betreffende voertuigen om aangifte te komen doen. Na verhoor is de verdachte naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Mariahout: Woninginbraak

In een woning aan de Ginderoor is zondag tussen 16.00 en 20.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van de woning open te breken. Uit het pand werden ruim 600 euro en enkele bankpasjes weggenomen.

Oirschot: Na waarschuwing toch op bromfiets gestapt

Op de Koestraat is maandag rond 1.50 uur een 21-jarige bromfietser uit Haghorst aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 1,50 gemeten. De man had kort voor zijn aanhouding al een waarschuwing gehad van de politie. Ze zagen de man toen op de Sint Jorisstraat het slot van zijn bromfiets af halen met een flesje bier in zijn hand. De man heeft de waarschuwing in de wind geslagen en is toch op zijn bromfiets gestapt. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Verdachte van mishandeling aangehouden

Op de Wilhelminalaan is maandag rond 4.00 uur een 18-jarige inwoner van Eersel aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding een 39-jarige beveiligingsmedewerker hebben geschopt. Dit gebeurde toen de beveiligingsmedewerker op het busstation twee groepen zag vechten. Op het moment dat hij de groepen wilde scheiden werd hij getrapt. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Dronken betrapt op bromfiets

Op de Sterrenlaan is zondag net voor middernacht een 21-jarige bromfietser uit Eindhoven aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,35 gemeten. Net na middernacht werd een tweede bromfietser, een 19-jarige inwoner van Veldhoven, betrapt op het rijden met drank op de Sterrenlaan. Bij hem werd een promillage van bijna 1,40 vastgesteld. Tegen beide bromfietsers wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Westerhoven: Verdachte van vernieling en bedreiging aangehouden

Op de Dorpstraat is maandag rond 5.10 uur een 22-jarige man uit Westerhoven aangehouden. De verdachte had de raam van een woning vernield en was naar binnen gegaan. De gewaarschuwde politie ging naar de betreffende woning en dreigde een politiehond in te zetten als de man niet naar buiten zou komen. Hierop is hij uit de woning gekomen en werd hij aangehouden. Tijdens het vervoer naar het politiebureau bedreigde hij de politie met de dood. De man is voor verder onderzoek ingesloten.