Time : 3:25:36 PM
Date : Monday, February 23, 2004
Sender Name: Kinepolis Group

KINEPOLIS verleent kijkadvies aan de bioscoopbezoeker

Rond 'Steve + Sky', een nieuwe Vlaamse film die sinds 18/02/04 in de zalen speelt, ontstond een ware polemiek.
Dat de film van de filmkeuringscommissie de keuring 'kinderen niet toegelaten' kreeg, verontwaardigde regisseur Felix Van Groeningen, distributeur KFD en inmiddels vele bioscoopbezoekers. De polemiek resulteerde uiteindelijk in een nieuwe invraagstelling van de bestaande Belgische regularisatie rond filmkeuring. De Belgische wetgeving dateert uit 1920 en omvat enkel een richtlijn met betrekking tot het al dan niet toelaten van kinderen onder 16 jaar.

Gedurende reeds anderhalf jaar beschikt Kinepolis Group over een eigen adviessysteem, 'Kinepolis Kijkadvies' genaamd, dat ouders en opvoeders via pictogrammen informeert, geruststelt of waarschuwt over de inhoud van films. 'Kijkadvies" kan geraadpleegd worden op de website www.kinepolis.com, evenals op de programmatie-vitrines in de bioscoopcomplexen.

Enerzijds wordt leeftijdsadvies verleend, waarbij 4 leeftijdscategorieën onderkend worden: alle leeftijden, vanaf 6 jaar, vanaf 12 jaar, vanaf 16 jaar.
Anderzijds wordt hoffelijkheidsadvies gegeven via een aantal inhoudelijke pictogrammen: horror, discriminatie, drugs, angst, geweld, erotiek/seks, expliciet woordgebruik/verbaal geweld, avontuur, educatief, humor, romantiek en historisch. 'Kinepolis Kijkadvies' heeft een uitsluitend adviserende rol, en houdt rekening met de huidige wetgeving (verbod voor kinderen onder 16 jaar).

Dat Vlaams Minister van Welzijn Adelheid Byttebier werk maakt van een nieuw ontwerpdecreet, beschouwt Kinepolis Group als positief. Niettemin betreurt de groep dat de Minister geen grondig overleg pleegde met de bioscoopexploitatie-sector inzake de opmaak van een nieuw classificatie-systeem.

BIJLAGE: Pictogrammen Kinepolis Kijkadvies op www.pressreleases.be

Contact:
Myriam Dassonville
Corporate Communication
Tel: +32 2 474 26 91
E-mail: mdassonville@kinepolis.com

URL: http://www.kinepolis.com

Attachment: kinepolis_20040223_151247_149_Att_1.xls http://www.belgadirect.be/Files/kinepolis_20040223_151247_149/kinepolis_200402