Politie Zaanstreek-waterland


14:07 22-FEB-04
LOC: ZAANDAM, TREILERSTRAAT

Vier jongens aangehouden voor brandstichting

Vier 14-jarige jongens, allen uit Zaandam, werden door de politie aangehouden wegens brandstichting. Bij de politie werd gemeld, dat een schuurtje naast een voormalig kinderdagverblijf in brand stond. Ter plaatse verklaarden getuigen dat een aantal jeugdigen hard waren weggerend. Aan de hand van de opgegeven signalementen troffen de agenten de vier jongens in de omgeving aan. Zij werden overgebracht naar het bureau , waar zij hun aandeel in de brandstichting bekenden. De kinderen werden later door hun ouders aan het bureau opgehaald. Zij zullen via HALT worden bestraft.
In het schuurtje bevond zich een opslag van goederen waaronder een aantal dozen. De jongens hadden deze dozen in brand gestoken. De brandweer heeft het vuurtje geblust. Het schuurtje is aan de binnenzijde zwart geblakerd en beroet. Omtrent de schade is nog niets bekend.

01:45 22-FEB-04
LOC: LANDSMEER, ZUIDEINDE

Gezochte man aangehouden

Een 26-jarige man uit Amsterdam, werd door de politie aangehouden, omdat hij werd gezocht in verband met een vorig jaar gepleegde inbraak in Amsterdam. Surveillerende agenten zagen de man lopen op het Zuideinde. Vanwege het tijdstip en het feit, dat er in Landsmeer de laatste tijd wat inbraken zijn geweest, controleerden zij de man. Daarbij bleek, dat hij werd gezocht. Hij werd overgebracht naar het bureau en later overgedragen aan de politie Amsterdam - Amstelland. Onderzocht wordt of de man iets met de inbraken in Landsmeer te maken heeft.

05:51 23-FEB-04
LOC: BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

Dronken automobilist rijdt met lekke banden

Doordat hij met twee lekke banden in zijn auto reed, trok een 20-jarige automobilist uit Zoetermeer de aandacht van surveillerende agenten. Die roken alcohol en lieten de man aan het bureau blazen. Hij blies 505 ug/l, ruim 2 ½ maal zoveel als is toegestaan. Gezien de schade aan zijn auto heeft de man vermoedelijk tussen Het Schouw en Broek in Waterland een stoeprand en een paaltje geraakt. Daardoor sloegen twee banden lek. Omdat hij gewoon was doorgereden was één band geheel van de velg gelopen. De verdachte wist zich niets van een aanrijding te herinneren. Waar de banden precies lek zijn geslagen wordt onderzocht. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

23-FEB-04
LOC: ASSENDELFT

Groot aantal diefstallen uit auto's in Assendelft

De politie in Assendelft is een onderzoek gestart naar aanleiding van acht aangiften in het afgelopen weekend van diefstal of poging tot diefstal van goederen uit auto's. In de Aletta Jacobsstraat werden vijf voertuigen opengebroken, de andere bezochte auto's stonden in de Rietwijkstraat, de Scheibeekstraat en Vlietlaan. Er werden autoradio's, cd's en een navigatiesysteem ontvreemd.
De politie raadt aan om waardevolle voorwerpen uit de auto te halen en het dashboardkastje geopend te laten.


13:00 23-FEB-04
LOC: WESTZIJDE, ZAANDAM

Brand na dakbedekkingswerkzaamheden

Op het dak van een autoshowroom ontstond brand vermoedelijk door dakbedekkingswerkzaamheden. Het vuur trok in de muren van een daar boven gelegen woonhuis. De brandweer moest een deel van de zijkant van de woning slopen om het vuur goed te kunnen blussen. Rond 14:45 uur werd 'Brand Meester' gegeven.
Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. In de woning waren geen mensen aanwezig. Brandweerlieden wisten een aquarium uit het pand te redden.


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


16:01 22-FEB-04
WORMERVEER, KERKSTRAAT

Zestien mensen bekeurd voor niet dragen autogordel

Op de Kerkstraat in Wormerveer hielden vijf medewerkers van het verkeershandhavingsteam zondagmiddag een gordelcontrole. Zestien bestuurders/passagiers droegen geen gordel. Een bromfietser die geen helm droeg, ontving ook een boete. Een motorsurveillance door de regio leverde nog eens vijf mensen die geen gordel droegen, een boete op. Ook werd een bestuurder die tijdens het rijden telefoneerde, door de motoragent aan de kant gezet.

18:40-20:20 22-FEB-04
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT

Hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat in Zaandam reed zondagavond één op de tien automobilisten te hard. De snelste automobilist reed dertig km per uur te hard. Van weggebruikers uit beide richtingen werd de snelheid gemeten.


20:40 22-FEB-04
PURMEREND, WATERLANDLAAN

Onder invloed
Op de Waterlandlaan in Purmerend werd zondagavond een 46-jarige man uit Amsterdam aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. De man had tweeëneenhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van zes uren en een proces-verbaal. Het was overigens niet de eerste keer dat de man met drank op achter het stuur zat. Een jaar geleden was de Amsterdammer ook al een keer met drank op achter het stuur betrapt. Op de Koemarkt werden zondagavond bij twintig bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van allen had (teveel) gedronken.


---- --