Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


23 februari 2004


Neede - Ongeval


Zondag vond rond 16.45 uur op de Haakbergseweg een aanrijding plaats, waarbij een 45 jarige inwoonster uit Aalten licht gewond raakte. Een 75 jarige automobilist uit Neede kwam vanaf zijn woonplaats en sloeg linksaf. Hij zag hierbij de 32 jarige automobilist uit Geesteren over het hoofd, die uit tegengestelde richting kwam aanrijden. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 45 jarige inzittende van de 75 jarige licht gewond raakte.


's-Heerenberg - Alcoholcontrole

Zondagmiddag en -avond werd in verband met carnaval een alcoholcontrole gehouden. Hierbij hadden vier automobilisten te veel gedronken. Een 28 jarige inwoner uit 's-Heerenberg moest zijn rijbewijs inleveren. De man blies rond 18.55 uur op de Lengeseweg 1,8 prom.


Neede - Diefstal uit auto's


In de nacht van zaterdag op zondag werd in zeker drie auto's ingebroken. Dit gebeurde aan de Parallelweg, Kempersdijk en aan de Haaksbergseweg. Van de auto's werd het slot geforceerd of een ruit ingeslagen. Weggenomen werden onder andere radio cd-spelers en cd's.


Doetinchem - Poging diefstal uit auto


Zondag rond 11.00 uur werd door getuigen gezien dat in de Van Starkenborghstraat er twee mannen bezig waren een auto open te breken. Toen het alarm afging, renden ze naar een kleine zwarte auto en reden hard weg richting de Boddens Hosangstraat. Er werd niets weggenomen.


Gaanderen - Diefstal uit woning


Zondag werd uit een woning aan de Sint Martinusstraat een geldbedrag weggenomen. Het is niet duidelijk hoe men in de woning is gekomen. Er werden geen braaksporen aangetroffen.


Doetinchem - Inbraak bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Amphionstraat werd afgelopen weekend ingebroken. Er werd een raam vernield. Binnen werden meerdere ruimtes doorzocht. Het is niet duidelijk of er iets werd weggenomen.


Winterswijk - Controle snelheid


Zondagmiddag en -avond werd gecontroleerd op 80 km/wegen in de omgeving van Winterswijk. Hierbij werd drie overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.


Silvolde - belemmering politie, drie aanhoudingen


De politie heeft afgelopen nacht drie jongens uit Silvolde thuis aangehouden, nadat zij kort daarvoor de werkzaamheden van twee agenten hadden belemmerd, die een 23-jarige man uit Leens hadden aangehouden voor het mogelijk rijden onder invloed.
Agenten zagen vannacht rond 02.15 uur een auto met inzittenden over de Prins Bernhardstraat in Silvolde rijden. Zij besloten de bestuurder op het mogelijk gebruik van alcohol te controleren en volgden de auto. Op de Melkweg stopte de bestuurder, waarna agenten hem aanspraken Hij bleek gedronken te hebben en verleende alle medewerking aan het onderzoek. Toen men hem in de surveillanceauto wilde plaatsen begonnen drie inzittenden van de auto zich met de aanhouding te bemoeien. Zij trachtten hun kameraad te ontzetten, ondanks reacties van een vrouwelijke inzittende die hen op andere gedachten trachtte te brengen. Bij de schermutseling die ontstond hebben de agenten gepast geweld gebruikt en kon de bestuurder naar het politiebureau in Doetinchem worden gebracht. Hier bleek zijn alcoholgebruik geen strafbare score te benaderen, waarna hij is verhoord en kort daarop in vrijheid is gesteld.
De andere drie jongens (17,17 en 18 jaar) zijn korte tijd later van huis opgehaald en voor verder onderzoek ingesloten. De ouders van de betrokken jongelui zijn hierover geïnformeerd. De politie stelt een verder onderzoek in.


Einde berichten.

Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --