Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 23 februari

Den Helder 23-02-2004 - 16.00 uur

Bestuurster moet rijbewijs inleveren na spookrijden Wieringerwerf, zondag 22 februari 2004.
Zondagmiddag raakte een 75-arige vrouw uit Schagen haar rijbewijs kwijt. De vrouw reed met haar auto over de Rijksweg A9 en maakte daarbij gebruik van de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer. De spookrijdster werd gesignaleerd door een wegenwacht die de vrouw aan de kant zette. Zij verklaarde dat zij bij het verlaten van het parkeerterrein van een motel de verkeerde kant opgereden was. Omdat zij geen ruimte kon vinden om te keren had zij haar weg vervolgd over de vluchtstrook. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Rijden onder invloed van alcohol
Den Helder, zondag 22 februari 2004.
Zondagavond werd een 43-jarige bestuurder van een personenauto uit Den Helder aangehouden omdat de man alcohol had gedronken. Hij reed met zijn auto over de Tuintjesweg. Bij controle blies hij 430 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Drie mannen aangehouden na openlijke geweldpleging Schagen, zondag 22 februari 2004.
Zondagavond zijn drie mannen aangehouden op de Tjolkerdijk en de Tjolkerwerf. De drie, 26, 28 en 47 jaar oud en allen afkomstig uit Schagen, worden verdacht van openlijke geweldpleging. Zondagavond werd politieassistentie gevraagd op het woonwagenkamp aan de Tjolkerdijk. Er was daar een ruzie ontstaan tussen twee families. De ruzie zou gaan over een hond van een van de families. Hierbij waren vernielingen gepleegd en personen mishandeld. Toen de politie over wilde gaan tot de aanhouding van één van de verdachten werden zij daarbij belet door een aantal personen waaronder de twee andere verdachten. Hierbij gaf één van hen een agent een kopstoot waardoor deze gewond raakte aan zijn gezicht. De agent in kwestie moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Uiteindelijk konden, na assistentie van een aantal andere agenten, de mannen worden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Tijdens de schermutselingen op het woonwagenkamp zijn twee personen gewond geraakt. Zij zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis maar konden na behandeling weer naar huis.

Politiespreekuur in Visbuurt
Den Helder, maandag 23 februari 2004.
Met ingang van aanstaande donderdag 26 augustus start wijkagent J. Gerritsen met een 14-daags spreekuur in de Visbuurt. Hiermee voldoet de politie aan een wens van de wijkbewoners. Men heeft behoefte aan een contactpersoon die op een vast moment aanspreekbaar is. Veelal gaat het om kwesties waarvoor mensen niet naar het hoofdbureau gaan. In Den Helder zijn er meerdere wijken met een politiespreekuur zoals het Centrum, de Schooten en Tuindorp.
Wijkagent Gerritsen is met ingang van donderdag 26 februari 2004 om de twee weken van 09.00 tot 10.00 uur te vinden in Buurthuis 'De Viskom' aan de Vijzelstraat 193. Het spreekuur wordt voorlopig gehouden voor een periode van één jaar. Dan wordt bekeken of het aan de verwachtingen voldoet en of het wordt voortgezet.

Met alcohol achter het stuur
Den Helder, zaterdag 21 februari
In de nachtelijke uren zijn tijdens een alcoholcontrole 3 rijverboden opgelegd. Drie automobilisten overschreden de norm van 220 u/gl. Een 46-jarige automobiliste uit Den Helder blies 685 u/gl., de anderen bliezen resp. 290 en 230 u/gl. Allen kregen een tijdelijk rijverbod opgelegd en een boete volgt. Op de Marsdiepstraat, Binnenhaven en Polderweg heeft de politie in totaal bij 123 automobilisten een blaastest afgenomen.

Middenmeer, vrijdag 20 februari
Op de Zuiderzeeweg heeft de politie 2 automobilisten een rijverbod opgelegd omdat zij teveel alcohol hadden genuttigd. Een 35-jarige automobilist zonder vaste woon-of verblijfplaats blies 295 u/gl en een 30 jarige inwoner van Middenmeer kwam uit op 460 u/gl (220 u/gl zijn toegestaan). In totaal hebben 197 bestuurders een blaastest afgelegd, de controle vond plaats tussen 22.00-24.00 uur.