Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 23 februari

Hoorn 23-02-2004 - 16.00 uur

Inbraak sportcentrum
Hoorn, maandag 23 februari 2004.
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een sportcentrum aan de Loniusstraat. Men kwam binnen door het vernielen van een raam in de toegangsdeur. Op dit moment kan nog niet worden vastgesteld of en zo ja wat er uit het centrum is weggenomen.

Vernielingen aan bedrijfspand
Hoogkarspel maandag 23 februari 2004.
In het afgelopen weekend hebben onbekenden een groot aantal vernielingen gepleegd aan een bedrijfspand aan de Gouw. Maandagmorgen bleek dat een twaalftal ramen waren vernield. Via één van deze vernielde ramen is men het bedrijfspand binnen gegaan. Ook daar werden verschillende vernielingen geleegd zoals het in brand steken van aanwezige materialen. Hierdoor was ook het gebouw beschadigd. Hoe groot de totale schade bedraagt kan op dit moment nog niet worden vastgesteld.

Eieren gooiende jongens zorgen voor overlast.
Medemblik, maandag 23 februari 2004.
De laatste dagen worden bewoners van woningen aan de Waterborg lastig gevallen door met eieren gooiende jongeren. Verschillende keren werden eieren stuk gegooid tegen de ramen. Na een onderzoekje bleek het te gaan om een aantal leerlingen van een nabij gelegen middelbare school Zes leerlingen tussen 13 en 14 jaar verklaarden dit voor de grap te hebben gedaan zonder zich te realiseren wat voor overlast dit veroorzaakte voor de bewoners. Gekeken wordt of zij mogelijk in aanmerking komen voor een bestraffing via bureau HALT. (Een alternatieve straf voor jeugdigen)