Gemeente Dalfsen

23/02/2004

Toeristische Klankbordgroep Dalfsen enthousiast aan de slag

Vrijdag 20 februari heeft de oprichtingsvergadering van de Toeristische Klankbordgroep Dalfsen plaatsgevonden. De Klankbordgroep gaat met veel enthousiasme aan de slag met een invulling geven aan de gemeentelijke visie voor recreatie en toerisme. Ook gaat zij bij de spelers in het veld kijken of de visie gedragen wordt en wordt er nagedacht over mogelijke nieuwe ontwikkelingen. Dit alles moet bijdragen aan een positief toeristisch imago voor de gemeente Dalfsen.

Achtergrond
De oprichting van de Toeristische Klankbordgroep komt voort uit het in 2002 verschenen beleidsplan Recreatie en Toerisme van de gemeente Dalfsen. In het beleidsplan wordt een stimulerende houding ten opzichte van de toeristische sector voorgestaan. Door het instellen van de klankbordgroep wordt nu geprobeerd lokale samenwerking, draagvlak voor kwaliteitsverbetering en versterking van het toeristisch product te bevorderen. Geïntegreerd beleid is hierbij het sleutelwoord.

Samenstelling klankbordgroep
In de zomer van 2003 is begonnen met het zoeken van een onafhankelijk voorzitter. Jan van den Berg is bereid gebleken deze uitdagende taak op zich te nemen. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring en heeft als voorzitter van de Stichting Landgoedconcerten al kennisgemaakt met de toeristische sector. Na het vinden van de voorzitter is verder gezocht naar personen die bekend zijn met de toeristische sector. Inmiddels is een brede vertegenwoordiging van de sector bereid gevonden om zich, op persoonlijke titel, in te zetten voor de verdere inhoudelijke invulling van de Toeristische Klankbordgroep. Het gezelschap komt vooralsnog 4 keer per jaar bij elkaar.

Leden van de Toeristische Klankbordgroep
boven: v.l.n.r. Maurits von Martels, Rolf Halverhout beneden: v.l.n.r. Wim Haandrikman, Marco de Vries, Jan van den Berg, Elizabeth Stoit, Annet Wessels, Fank Naber, Arco Hofland

Taken
De Klankbordgroep gaat zich concreet bezighouden met advisering aan de gemeente. De gemeentelijke visie wordt geconcretiseerd en het toeristisch imago moet in kaart gebracht worden. Daarnaast is in de taakomschrijving opgenomen: het contact onderhouden met de sector, vervolg geven aan goede ideeën en de toetsing van gemeentelijke activiteiten aan de gemeentelijke visie.
De eerste opdracht die de klankbordgroep zichzelf heeft gesteld, is het ontwikkelen van een gewenste imagoschets voor de gemeente Dalfsen. Op basis van de imagoschets wordt verder gewerkt aan de visie voor recreatie en toerisme in de gemeente.