Ministerie van Defensie


---


---

Judoka Daniëlle Vriezema tevreden met rentree

23-2-2004 15:40:00

Eerste-luitenant Daniëlle Vriezema heeft zondag (22 februari) tijdens het Europese A-toernooi in Hamburg met drie winst- en twee verliespartijen een zeer verdienstelijke zevende plaats behaald. Voor Vriezema, die uitkomt in de gewichtsklasse tot 63 kilogram, betekent dit een geslaagde terugkeer na een periode van blessureleed.

In een spannende finale van de herkansingen verloor Vriezema van de Cubaanse Driulis Gonzales. De judoka reageerde toch positief. "Ik won bijna de kwartfinale, heb geen last van mijn knie gehad, maar heb wel keihard moeten vechten en kon het ook. Dit geeft een goed gevoel." Vriezema had sinds maart vorig jaar last van een knieblessure. In november 2003 volgde een kijkoperatie waaruit bleek dat zij een kapotte buiten meniscus had. Na een periode van revalidatie en gedoceerd trainen was het A-toernooi van Hamburg haar eerste optreden.

Dennis Meijer
Ook Luitenant-ter-zee 3 Dennis Meijer was tevreden over zijn optreden op hetzelfde toernooi. In de gewichtsklasse tot 73 kg wist de stafofficier communicatie winst te boeken op Moebius uit Duitsland en Thiblin uit Noorwegen. Hij strandde vervolgens op toernooiwinnaar Choi uit Korea en verloor in de herkansing tegen Razbozov uit Israël. Meijer eindigde daarmee op een negende plaats.