Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST-GELDERLAND
DISTRICT ACHTERHOEK

PERSBERICHT

Zeddam, 23 februari 2004

Onderwerp: doorbraak in onderzoek Zeddam

Het rechercheteam dat de gewelddadige dood van een 56-jarige inwoner uit Zeddam onderzoekt heeft een doorbraak in haar onderzoek bereikt. Naast resultaten uit de naspeuringen door het team is uit het verhoor van de 33-jarige verdachte belangrijke informatie opgetekend. Over de inhoud ervan worden geen mededelingen gedaan. De familie is hiervan inmiddels op de hoogte gesteld.

Het slachtoffer kwam de 2 janauri 's avonds laat samen met zijn echtgenote terug van een etentje toen een onbekende man hen benaderde en er bij de woning van het echtpaar aan de Pastoor Beenenstraat in Zeddam een handgemeen ontstond. Het slachtoffer werd hierbij neergestoken en overleed aan zijn verwondingen.

Het team Grootschalig Optreden heeft in de daarop volgende weken minutieus honderden werkopdrachten uitgewerkt, waarbij allerlei informatie werd gebundeld, geanalyseerd en nagetrokken. Belangrijk in het onderzoek was een fietser met een gevlekte shawl, die rond het tijdstip van het dodelijke incident in Zeddam was gesignaleerd.

Met hulp van een groot aantal agenten hield het team een week later een passantenonderzoek .

Op 25 januari hield men op grond van mogelijke betrokkenheid in deze zaak een 33-jarige inwoner uit de gemeente Bergh aan. Het team heeft met deze melding het onderzoek niet afgerond en de 20 rechercheurs blijven hun naspeuringen vanuit het Doetinchemse politiebureau voortzetten.

De politie en het Openbaar Ministerie maken dit bericht nu bekend om de samenleving van Zeddam niet langer in het ongewisse te laten. De rechercheurs merken tijdens hun werkzaam-heden, dat de dood van de hotelier het dagelijks leven van velen in de kleine gemeenschap van Zeddam nog danig beïnvloedt.

Mensen, die na het bekend worden van dit bericht behoefte hebben aan contact met het Bureau Slachtofferhulp kunnen bellen met 0314-334870.

Einde bericht


---- --