Kenniscentrum Elektronische Overheid

13 feb 2004

EC vernieuwt EUROPA website

EUROPA, het meertalige internetportaal van de Europese Unie, heeft een fundamentele facelift gekregen. Op 23 Januari 2004 is de nieuwe homepage van de website gelanceerd.

De Europese commissie heeft de EUROPA-website verbeterd om nieuwe gebruikers aan te trekken.

Eind maart 2004 zal de website nieuwe gebruikersvriendelijke eigenschappen bevatten, zoals geanimeerde grafieken, interactieve spelen, eenvoudigere navigatie en een betere onderzoeksfunctie. De talen van de tien nieuwe Lidstaten van de EU zullen geleidelijk aan worden toegevoegd en de meeste resterende geplande veranderingen zullen in de zomer van 2004 gereed zijn.

EUROPA, die in februari 1995 is gelanceerd, verleent toegang tot alle informatie die op het Internet door de instellingen en de organen van de Europese Unie ter beschikking worden gesteld. Het bevat ongeveer 2.5 miljoen informatiepagina's en andere documenten, plus duizenden foto's. In November 2003, had EUROPA rond 300.000 bezoekers, die per dag ongeveer 4 miljoen pagina's of documenten bekijken.

Als deel van haar e-commissie strategie, heeft de Europese Commissie zich ten doel gesteld om de huidige internetfaciliteiten op een hoger plan te brengen. Via het Internet moet niet alleen informatie verstrekt worden, maar ook diverse diensten op zowel interactief als transactieniveau geleverd worden aan burger en bedrijf.