Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Grote aanpak kruispunt Haarlemmerweg

Op 23 februari 2004 start de reconstructie van het kruispunt Haarlemmerweg (N200) / Australiëhavenweg. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het project 'De Geuzenbaan'.

Een mega-operatie. Zo laat de reconstructie op en rond het kruispunt Haarlemmerweg (N200) en de Australiëhavenweg zich het beste omschrijven. De werkzaamheden beginnen 23 februari dit jaar en lopen door tot maart 2005. "Dan is er ook sprake van een fraaie, betere verbinding tussen Geuzenveld en de Brettenzone," aldus Tys de Ruijter, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer binnen stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer.

Weinig hinder
Verkeershinder wordt zoveel mogelijk beperkt. Zo blijft de Haarlemmerweg, op een enkele uitzondering buiten de spits na, tijdens de werkzaamheden in beide richtingen voor verkeer geopend. Enkele afslagen worden wel tijdelijk afgesloten. Meer informatie daarover staat in bijgaand overzicht.

De Geuzenbaan
De werkzaamheden maken deel uit van De Geuzenbaan. Dit project startte eind vorige eeuw met het afgraven van de voormalige Abraham Kuyperlaan. Op die locatie zijn inmiddels honderden woningen en voorzieningen gerealiseerd.

Een onderdeel van De Geuzenbaan is ook het verbeteren van de infrastuctuur rond dit gebied. Dit leidt onder meer tot een gelijkvloerse kruising van de Australiëhavenweg met de Haarlemmerweg. Vanuit het stadsdeel is die makkelijk te bereiken via de aan te leggen Willem Schermerhornerweg, die komt vanaf de Ruys de Beerenbrouckstraat.

Voor fietsers en voetgangers wordt tussen de Australiëhavenweg en de Haarlemmerweg een brug aangelegd.

Contact:
Koos Zwiers
Gerelateerde bericht(en):
Werk aan de weg