Tom Coronel

22 Februari 2004: Geslaagde Fanclubmeeting in Huizen

Voorafgaand aan het nieuwe race seizoen wordt traditioneel de fancubmeeting van de Fanclub Tom Coronel gehouden. In de vertrouwde omgeving van het Coronel Kartcenter konden de fans ook dit jaar weer rekenen op een gastvrij onthaal. Rob Engeringh en Daniel Vos kozen opnieuw voor het beproefde recept van 'karten en kletsen'. Tom Coronel was, net als broer Tim en de beide racende vrouwelijke wederhelften van de tweeling Paulien Zwart en Gaby Uljee, de hele dag aanwezig om bij te praten met de fans. Uiteraard was er ruim voldoende gelegenheid om foto's, merchandise en andere curiosa van handtekeningen te laten voorzien.

Gezien de ontwikkelingen van de laatste dagen was iedereen natuurlijk benieuwd wat Tom te melden had rond de verhalen die er in de pers verschenen. De Huizenaar reageerde open en eerlijk over de stand van zaken. "Ik heb nog geen overeenkomst met Minardi, alleen een toezegging van Wilux. Zij worden hoofdsponsor bij Minardi en ze hebben mij gevraagd of ik, als Nederlandse coureur, beschikbaar ben om het één en ander publicitair te ondersteunen. Hieronder valt bijvoorbeeld het tweezitter programma. Daarnaast hebben ze de bedongen om inspraak te hebben in de rijderskeuze in het geval dat de vaste coureurs niet beschikbaar zijn. Om een eventueel een invalbeurt te maken moet ik een superlicensie hebben. In mijn geval krijg ik die alleen als ik voldoende testkilometers heb gereden in een actuele Formule 1 auto. Daarvoor moet ik dus testen, en dat zal ook gebeuren, die toezegging heb ik van Wilux. Wat er verder nog allemaal gaat gebeuren staat nog niet vast, dat is iets wat we in de komende maanden moeten regelen", aldus Tom. Naast het Formule 1 verhaal meldde Tom nog met een aantal andere projecten bezig te zijn. "Ik ga zeker weer naar Le Mans en ik wil erg graag weer in het ETCC uitkomen. Met name de laastste races heb ik het erg naar m'n zin gehad en ik denk dat ik met goed materiaal en een goed budget hoge ogen kan gooien."

De kartcompetitie was als vanouds, fel en strijdlustig. Nieuw dit jaar was een aparte race voor prominenten. Hierdoor kregen ook andere rijders dan Jaap van Lagen een kans om te winnen. De topper uit Wekerom was ondanks een door Tim Coronel aangebrachte handicap aan de kart de sterkste en wist onder andere Christiaan Frankenhout, Paul Meijer en Paulien Zwart voor te blijven. Bij de reguliere competitie ging de eer dit jaar naar Rob Knegt die Jeroen Brunsveld en Remco Langenhorst in zijn kielzog achterliet.

Al met al was het weer een geslaagde dag waarvoor we nogmaals alle betrokkenen willen bedanken voor hun medewerking.
---