Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 23 februari 2004

Nationale prijs voor christelijk tv-programma Swaziland

MANZINI - Het christelijke televisieprogramma 'Making a Difference' van het Christian Media Centre (CMC) in Swaziland is door een vakjury uitgeroepen tot "beste nationale tv-programma". Dat meldt 3xM te Amersfoort, waarvan het CMC een partnerorganisatie is.

'Making a Difference' is een muziekprogramma, waarin christelijke artiesten vertellen wat het geloof betekent voor hun leven van alle dag. Daarmee zijn de jonge musici een rolmodel voor hun leeftijdgenoten. Het populaire programma is drie dagen per week te zien op de nationale televisie in Swaziland en op het satellietkanaal Channel Swaziland.

Een onafhankelijke commissie van journalisten in Swaziland bepaalt elk jaar welk programma de titel "beste nationale tv-programma" verdient. De prijs - een trofee - is onlangs aan de directie van het CMC uitgereikt door de staatssecretaris van Informatie en Publieke Zaken.

Stichting 3xM heeft de afgelopen jaren diverse televisietrainingen verzorgd voor de medewerkers van het Christian Median Centre, dat is gevestigd in de stad Manzini.

3xM zet zich al ruim drieëntwintig jaar in voor de verkondiging van de christelijke boodschap via de media; de laatste jaren richt 3xM zich exclusief op televisie. De stichting ondersteunt op dit moment partnerorganisaties in Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa.

Noot voor de redactie (