Politie Friesland

Politieberichten van 22/02 (13.00 uur) t/m 23/02 (07.00 uur)

Fryslân 23-02-2004 - Voor vragen over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Oosterwolde: eenzijdige aanrijding met letsel
Een 18-jarige automobilist uit Oosterwolde en een 17-jarig meisje uit Oosterwolde zijn zondag rond 18.10 uur zwaar gewond geraakt bij een aanrijding aan de Drie Tolhekken. De twee reden in de richting van Oosterwolde toen de auto in de rechterberm raake. Toen de bestuurder naar links wilde corrigeren schoot de auto naar links en verloor hij de macht over het stuur. Hierna kwam de auto tegen een boom tot stilstand. De bestuurder is met inwendig letsel per ambulance naar het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten gebracht. De inzittende is per ambulance naar het Academisch Ziekenhuis Groningen gebracht. Personeel van de traumahelikopter verleende hulp.

Tjerkgaast: rijden onder invloed
Een 55-jarige automobilist uit Koufurderrige is zondag rond 20.40 uur gecontroleerd aan de Strjitwei. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 520 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: aanhouding verdachte
De politie heeft zondag rond 21.40 uur een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden omdat hij een ruit van een winkel aan de Wortelhaven had vernield. De politie ging na een melding ter plaatse en trof daar de verdachte voor het pand aan. De man gaf toe de ruit te hebben vernield. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten.

Harkema: aanrijding onder invloed
Een 42-jarige automobilist uit Kootstertille is zondag rond 22.45 uur in de middenberm van de Betonwei gereden. De man had gedronken. Op het politiebureau blies de man 895 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van elf uren.

Harlingen: grote brand
De politie heeft in de nacht van zondag op maandag geassisteerd bij een grote brand op een scheepswerf aan de Koningsweg. De brand ontstond rond 23.45 uur. Niemand raakte gewond. Brandweerkorpsen uit Harlingen, Franeker en Leeuwarden werden ingezet. De politie heeft de Kanaalweg en de Koningsweg afgezet. Rond 01.00 uur werd de afzetting weer opgeheven. Rond 01.30 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Wat de oorzaak van de brand is, is niet duidelijk. De politie doet technisch onderzoek naar de oorzaak.

Oudebildtzijl: rijden onder invloed
Een 62-jarige automobilist uit Oude Bildtzijl is maandag rond 02.10 uur gecontroleerd aan de Nieuwebildtdijk. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 265 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Franeker: gewonde man
De politie trof zondag aan de Rijksweg A31 omstreeks 23.55 uur een gewonde man aan. De 77-jarige inwoner van Wijnaldum bleek pech te hebben gekregen met zijn auto en was op zoek gegaan naar een ANWB-paal. Hij kon echter geen paal vinden en was door vermoeidheid gevallen. Hierbij raakte hij gewond aan zijn gezicht. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Drachten: aanhouding verdachte
De politie heeft maandag omstreeks 01.45 uur een man aangehouden. De verdachte, een 20-jarige inwoner van Drachten, zou hebben geprobeerd in te breken in een woning aan de Oudeweg. De bewoner, een 73-jarige inwoner van Drachten, had de verdachte overlopen en zag dat hij er vandoor ging. De politie volgde een spoor in de sneeuw en kwam uit bij een woning aan de Lijsterstraat. De bewoner van deze woning werd meteen aangehouden op verdenking van poging tot inbraak en overgebracht naar het politiebureau.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Een 24-jarige bromfietser uit Leeuwarden is maandag rond 04.50 uur gecontroleerd aan de Bleeklaan. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de verdachte 880 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van elf uren.