Politie Groningen

Persberichten maandag 23 februari 2004

Provindie Groningen 23-02-2004 -

Alcohol in het verkeer
Op de Buinerweg bij Stadskanaal is een 28-jarige automobilist uit Midwolda bekeurd voor het rijden onder invloed. Hij werd zondagavond bij een routinecontrole betrapt. Hij had 1 promille alcohol in zijn bloed. Een 26-jarige inwoner van Musselkanaal werd betrapt toen hij in zijn auto veel te snel reed over de Waterschapsweg bij Vledderveen. Hij reed boven de 160 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Hij reed vervolgens in die omgeving via de Oomsberg en de Exloërweg met dezelfde snelheid door, waarbij hij onderweg een paar keer bijna uit de bocht vloog Op de Schoolstraat in Musselkanaal kon hij tot stoppen worden gedwongen. Hij had gedronken zo bleek. Uit het onderzoek aan het politiebureau bleek dat hij ongeveer 1.3 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. Een 66-jarige automobilist uit Finsterwolde moest eveneens zijn rijbewijs inleveren. Hij bleek 1.4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij werd gecontroleerd op de Hoofdweg in zijn woonplaats.

Boerakker: auto op de kop in de sloot, bestuurder bekneld onder auto Een 38-jarige automobilist uit Winschoten is zondagnacht gewond geraakt toen hij op de A7 bij Boerakker op de Noordelijke baan met zijn auto van de weg raakte en op de kop in de sloot belandde. Vermoedelijk is hij door de sneeuw op de weg in een slip geraakt. Hij raakte daardoor bekneld onder de auto en het duurde ongeveer drie kwartier voordat hij door de brandweer en andere
hulpverleningsdiensten uit zijn benarde positie kon worden bevrijd. Hij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de politie alcohol waarnam is bij hem bloed afgenomen voor nader onderzoek naar het promillage. De auto, die totaal vernield was, is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Kolham: rijbewijs ingevorderd
Een 36-jarige automobilist uit Enschede heeft zondagmorgen zijn rijbewijs moeten inleveren Hij reed op de A7 bij Kolham 174 km/u waar maximaal 120 km/u was toegestaan. De politie maakt proces-verbaal op. Een 33-jarige automobilist uit Meedhuizen moest eveneens zijn rijbewijs inleveren. Hij werd zondagmiddag op de Provincialeweg N362 bij zijn woonplaats betrapt met een snelheid van 131 km/u. Ter plaatse mocht hij 80 km/u maximaal.

Groningen: snelheidscontroles
Beneluxweg Limiet: 70 km per uur, gecontroleerd: 1160 voertuigen, aantal overtredingen: 70, hoogst gemeten snelheid: 101 km. Friesestraatweg Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 310 voertuigen, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 109 km.

Haren: brandstichter aangehouden
De politie heeft zondagavond een 19-jarige inwoner van Haren aangehouden. De man wordt verdacht van het in brand steken van een afvalcontainer bij een school aan de Rummerinkhof in zijn woonplaats. De man werd in de buurt van de school gezien door een getuige die tevens de brand meldde bij de brandweer. De verdachte was ook al door politiemensen in de buurt gezien terwijl hij naar een scanner luisterde. De man werd aangesproken door agenten en kon geen aannemelijk verklaring geven voor zijn aanwezigheid bij de school. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. De verdachte is ingesloten. Hij wordt nader verhoord.