Stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht 23-02-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Gewapende overval

UTRECHT Zondagavond vond bij een bedrijf aan de Demkaweg een gewapende overval plaats.

Omstreeks 21.40 uur kwam een tot nu toe onbekende man het bedrijf binnen. De man eiste onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen geld van de twee aanwezige medewerkers. Nadat de verdachte zijn buit had gepakt vluchtte hij vermoedelijk op een scooter - weg in onbekende richting.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden die onder invloed een aanrijding had veroorzaakt en de plaats van het ongeval had verlaten.

Getuigen belden omstreeks 16.45 uur naar de politie om te melden dat een persoon een aanrijding had veroorzaakt op de Nedereindseweg. De bestuurder was inmiddels in de richting van Nieuwegein gelopen. Ter plaatse trof de politie een zwaar beschadig voertuig aan. Vermoedelijk had de bestuurder enkele bomen geraakt. Aan de hand van het kenteken wist de politie waar de bestuurder woonachtig was en reed naar zijn woning.

Bij de woning trof de politie de man niet aan. Wel was een ruit van de achterdeur ingeslagen. Getuigen verklaarde aan de politie dat de man zijn fiets had gepakt en in de richting van het ongeval was gereden. Onderweg terug naar het ongeval zagen agenten de 27-jarige man uit Nieuwegein op zijn fiets rijden. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De adeamanalyse wees 550 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd hij naar huis gestuurd.

Aangehouden voor openstaande boetes

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag twee mannen aangehouden omdat zij nog een aantal boetes hadden openstaan.

Omstreeks 15.55 uur controleerde agenten een voertuig op de Kromme Nieuwegracht. Navraag bij de meldkamer leerde dat de twee inzittenden een 29-jarige man uit Amsterdam en een 31-jarige man uit Utrecht nog een aantal boetes hadden openstaan. De mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Hardleerse bestuurder

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie tot twee maal toe dezelfde man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 10.00 uur controleerde de politie een 29-jarige bestuurder uit Nieuwegein. De man had te veel gedronken en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. De man werd naar huis gestuurd. Een aantal minuten later surveilleerde de agenten op het Zandpad en zagen de zojuist aangehouden man wederom in een voertuig rijden. De man kreeg een stopteken en mocht weer mee naar het bureau.